Ο Stephen Hawking «έφυγε», αλλά συνεχίζει να μιλά με τα έργα του

Ο Stephen Hawking έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο ωστόσο τα έργα του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να προκαλούν αντιπαραθέσεις στις τάξεις των επιστημόνων και μη. 

Ο Stephen Hawking «έφυγε», αλλά συνεχίζει να μιλά με τα έργα του

Το νέο βιβλίο του Stephen Hawking ονομάζεται «Σύντομες απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα» και έχει να κάνει με όλα τα ερωτήματα που βασανίζουν όλο τον κόσμο.

Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο ; Από πού ερχόμαστε; Υπάρχει άλλη έξυπνη ζωή στο σύμπαν; Τι υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Πώς θα επιβιώσουμε στη Γη; Πώς μπορούμε να εποικίσουμε το Διάστημα; Ποιος είναι ο σχεδιασμός, το βαθύ νόημα πίσω από κάθε πράγμα; Υπάρχει κανένας εκεί πάνω;»

Όλα αυτά τα ερωτήματα και ακόμη περισσότερα βρίσκουν την απάντηση τους στο νέο βιβλίο που ολοκληρώθηκε από την οικογένεια του Stephen Hawking μετά το θάνατο του.

Ποιες είναι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ; Ο ίδιος ο Stephen Hawking απαντάει με έναν προσωπικό απολογισμό:

«Είχα μια καταπληκτική ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, ενώ συγχρόνως διέτρεχα με το μυαλό μου ολόκληρο το σύμπαν και τους νόμους της Φυσικής. Έφτασα στα πέρατα του γαλαξία, ταξίδεψα σε μια μαύρη τρύπα και γύρισα στις απαρχές του χρόνου. Στη Γη είδα αναταράξεις και ηρεμία, επιτυχία και πόνο. Ήμουν πλούσιος και φτωχός, οργανικά ικανός και ανίκανος. Δέχθηκα συγχαρητήρια και επικρίσεις, αλλά ποτέ δεν αγνοήθηκα. Χάρη στη δουλειά μου είχα το εξαιρετικό προνόμιο να συμβάλω στην κατανόηση του σύμπαντος. Ελπίζω μια μέρα να βρούμε τις απαντήσεις σε όλε μας τις ερωτήσεις. Πώς θα μπορέσουμε να θρέψουμε έναν παγκόσμιο πληθυσμό όλο και μεγαλύτερο; Να του προσφέρουμε πόσιμο νερό, να παράγουμε ανανεώσιμη ενέργεια, να προλαμβάνουμε και να θεραπεύουμε ασθένειες, να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή; Ελπίζω η επιστήμη και η τεχνολογία να μας δώσουν τις απαντήσεις. Είμαστε όλοι ταξιδιώτες του χρόνου, πορευόμαστε προς το μέλλον. Η επιστήμη αποδεικνύεται πολλές φορές πιο παράξενη από την επιστημονική φαντασία. Και προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Εγώ είμαι ένας επιστήμονας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Φυσική, την Κοσμολογία, το σύμπαν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Χάρη στους γονείς μου καλλιέργησα μια ακόρεστη περιέργεια, ενώ δεν έπαψα ποτέ να προσπαθώ, όπως ο πατέρας μου, να απαντώ στα πολλά ερωτήματα που θέτει η επιστήμη».