«Διαλυμένο κορίτσι», της Kathleen Glasgow

To βιβλίο της Kathleen Glasgow «Διαλυμένο κορίτσι» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Διαλυμένο κορίτσι», της Kathleen Glasgow

Ένα βαθιά συγκινητικό πορτρέτο ενός κοριτσιού που ζει σε έναν κόσμο που δεν της χρωστάει τίποτα, αλλά της έχει πάρει τόσα και τόσα, και η περιγραφή της απεγνωσμένης της προσπάθειας να επανέλθει. Το ντεμπούτο της Kathleen Glasgow είναι σπαρακτικό, ατρόμητο και ολότελα ειλικρινές. Μια ιστορία που δεν θα σας αφήσει να την αφήσετε. Η μετάφραση είναι της Αγγελικής Κουνάδη και το βιβλίο «Διαλυμένο κορίτσι» κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

H Charlotte Davis είναι κομμάτια. Στα δεκαεπτά της, έχει ήδη χάσει περισσότερα απ’ όσα οι άνθρωποι χάνουν σε μια ολόκληρη ζωή. Όμως έχει μάθει να ξεχνάει. Το σπασμένο γυαλί διώχνει τη θλίψη κι αφήνει πίσω μόνο γαλήνη. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τον πατέρα σου και τον ποταμό. Την καλύτερή σου φίλη, για πάντα χαμένη. Ή τη μητέρα σου, που δεν έχει τίποτα πια να σου προσφέρει. Κάθε καινούργια ουλή σκληραίνει λίγο ακόμα την καρδιά της Charlie, κι ωστόσο ακόμα πονάει πάρα πολύ. Πονάει αρκετά ώστε να μην τη νοιάζει πια, κάτι που μερικές φορές είναι αναγκαίο να συμβεί πριν καταφέρεις να βρεις τον δρόμο της επιστροφής από τα άκρα.

Η Kathleen Glasgow αποτελεί μια εξαιρετικά επιτυχημένη συγγραφέα. Ονομάστηκε No1 συγγραφέας best seller από την έγκριτη εφημερίδα των New York Times για τα έργα Girl in Pieces, You’d Be Home Now και How to Make Friends With the Dark. Είναι, επίσης, η συν-συγγραφέας των best seller σειρών μυστηρίου The Agathas και The Night in Question. Από το Tucson της Αριζόνα, στο οποίο εργάζεται ως ερευνήτρια για το The Writer’s Almanac, είχε τη χαρά να δει τα βιβλία της να εκδίδονται σε περισσότερες από 30 χώρες. Το «Διαλυμένο κορίτσι» έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τα καλύτερα βιβλία από τις σελίδες Goop, TeenVogue, BN Teen, Refinery29, EW.com, TeenReads και άλλες.