Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά: Συνεχίζεται ως τις 2 Ιουλίου

H 35η Έκθεση Βιβλίου λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 έως τις 23:00.

Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά: Συνεχίζεται ως τις 2 Ιουλίου

Μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου θα συνεχιστεί η 35η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες περίπτερα με χιλιάδες βιβλία για όλες τις ηλικίες, με παλιούς και ακυκλοφόρητους τίτλους και εκδότες από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για την πόλη του Πειραιά, συνοδεύεται επίσης από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα για τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις.

H 35η Έκθεση Βιβλίου η οποία λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 έως τις 23:00, συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εκθέσεις, με 70.000 τίτλους βιβλίων και με τη συμμετοχή 90 εκδοτικών οίκων.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τον τουριστικό οδηγό της πόλης Destination Piraeus, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, καθώς επίσης να ενημερωθούν και για τα προγράμματα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο κτίριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο Πασαλιμάνι, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Έκθεση Βιβλίου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πασαλιμάνι, είναι μία από τις μεγαλύτερες και από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Η συνεργασία της δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά ήταν ανέκαθεν υποδειγματική, συνεχής και διαρκής».

Ο κ. Μώραλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ξεχωριστό σημείο που διοργανώνεται η έκθεση, καθώς όπως τόνισε: «Η επιλογή ανάμεσα στα περίπτερα με τους χιλιάδες τίτλους διαφόρων βιβλίων συνδυάζεται και με μια όμορφη βόλτα στο Πασαλιμάνι, όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Είναι η πρώτη έκθεση που γίνεται μετά τη λειτουργία του μετρό και πιστεύω πως θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας».

Μιλώντας για την αξία του βιβλίου, ειδικά για τη νέα γενιά, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι «οφείλουμε ως δημοτική Αρχή και ο καθένας ατομικά να προωθήσουμε το βιβλίο και στη νέα γενιά, να το στηρίξουμε και να πείσουμε την νέα γενιά να διαβάζει και βιβλία τυπωμένα σε χαρτί» και κάλεσε Πειραιώτες και μη, να επισκεφθούν την έκθεση.

Σημειώνεται ότι η έκθεση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ.

πηγή: ΑΠΕ