Απονεμήθηκε το βραβείο Κλεψύδρα 2023 στην Έλενα Μαρούτσου

Σε μια συγκινητική βραδιά στο κατάμεστο βιβλιοκαφέ Έναστρον, και με τις υποβλητικές αναγνώσεις του Δημήτρη Φραγκιόγλου, απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο του περιοδικού Κλεψύδρα 

Απονεμήθηκε το βραβείο Κλεψύδρα 2023 στην Έλενα Μαρούτσου

Η λογοτεχνική βραδιά της απονομής του βραβείου Κλεψύδρα είναι, όπως επισήμανε και ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, η ύψιστη στιγμή δράσης της Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον. Πόσω μάλλον όταν η βραδιά αυτή που συμπίπτει με την 11η χρονιά παρουσίας του λογοτεχνικού βραβείου, έγινε χωρίς την παρουσία του Νίκου Παπαγεωργίου, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή πριν από μερικές εβδομάδες.

Από αριστερά, Έφη Ριζά, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώτα Κριτσέλη

Ο διευθυντής της Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον και εμπνευστής του βραβείου Κλεψύδρα έκανε τον απολογισμό της τελευταίας δεκαετίας επισημαίνοντας πως η λογοτεχνική αυτή διάκριση ανέδειξε αρκετούς συγγραφείς τα έργα των οποίων θα μπουν στις αποσκευές των αναγνωστών όχι μόνο αυτής της γενιάς αλλά και των επομένων.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Εξιλαστήριον θαύμα» της Έλενας Μαρούτσου, εκδόσεις Κίχλη από την Κατερίνα Σπυροπούλου, Δρ. Αναπληρώτρια Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας, Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η φιλόλογος-υπεύθυνη ερωτήσεων, Έφη Ριζά απηύθυνε ερωτήσεις στην συγγραφέα, και τα άλλα μέλη της επιτροπής, η βιβλιοκριτικός Κυριακή Μπεϊόγλου και η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα έδωσαν το δικό τους σχόλιο για το βιβλίο της Μαρούτσου. Την απονομή του βραβείου (ένα πίνακα του Άγγελου Σπλάρταλη με τίτλο «Το πρώτο φιλί») έκανε ο Δημήτρης Στεφανάκης, ενώπιον της εκδότριας Γιώτας Κριτσέλη.

Από αριστερά, Κυριακή Μπεϊόγλου,Κατερίνα Σπυροπούλου, Έλενα Μαρούτσου, Δημήτρης Στεφανάκης, Έφη Ριζά, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Τέσυ Μπάιλα

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου πρόσφερε υποβλητικές αναγνώσεις αποσπασμάτων από το «Εξιλαστήριο θαύμα».