«8 μέρες μέσα» του Στέφανου Ξενάκη

Ο Στέφανος Ξενάκης περιγράφει στο νέο βιβλίο του την προσωπική εμπειρία του από τη δική του ξεχωριστή περιπέτεια.

«8 μέρες μέσα» του Στέφανου Ξενάκη

«Ποτέ μην κάνεις το λάθος να ξεχάσεις ότι έχεις την Προσωπική σου Ελευθερία, όπου κι αν διαβάζεις το βιβλίο αυτό. Αν είσαι στη θάλασσα, μπορείς να βρέξεις τα πόδια», αναφέρει σε σημείωσή του για το νέο του βιβλίο ο Στέφανος Ξενάκης, για να συνεχίσει λέγοντας.

«Σου˙ αν είσαι στην πόλη, μπορείς να πας σούπερ μάρκετ για σουλάτσο, κι ας σου φαίνεται χαζό˙ αν είσαι στο βουνό, μπορείς να μυρίσεις το πουρνάρι και να ξαπλώσεις κάτω από τα πεύκα. Τα θεωρούσα κι εγώ τόσο δεδομένα, μέχρι που τα στερήθηκα. Όπως θεωρούσα δεδομένη την Προσωπική μου Ελευθερία, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν». Μετά από μια μεγάλη προσωπική δοκιμασία, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με το πιο προσωπικό του βιβλίο καταγράφοντας τις μέρες του στη φυλακή, μετά από πρόσφατη περιπέτειά του με το νόμο.

Το «8 μέρες μέσα» από τις εκδόσεις Key Books είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που στην πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του αναζήτησε και βρήκε το φως εκεί που κρύβεται πάντα, στο μέσα. «Τι είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους σε μια οριακή στιγμή; Πώς μπορούμε να δούμε το Δώρο ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σίδερα; Πόσο πολύτιμη είναι η πυξίδα ΜΕΣΑ μας, ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω»;