Η «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» υποδέχεται τον «Μινώταυρο»

Το μυθιστόρημα «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο θα μπει στο μικροσκόπιο της Λέσχης Ανάγνωσης της οδού Σόλωνος 101, την άλλη Κυριακή, 28 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα σε μια ανοιχτή συνάντηση

Η «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» υποδέχεται τον «Μινώταυρο»

Η «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» υποδέχεται τον «Μινώταυρο», στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα κλείνοντας την χρονιά αναγνώσεων και δίνοντας ραντεβού για το φθινόπωρο.

Η «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» είναι κομμάτι της «Λέσχης Πολιτισμού Έναστρον». Στην ουσία είναι μια παρέα αναγνωστών που προέκυψε από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής του Δημήτρη Στεφανάκη στην Σόλωνος 101. Οδεύοντας ολοταχώς προς την δεκαετία, η αναγνωστική αυτή λέσχη έχει διατρέξει τα σημαντικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικά αλλά και σύγχρονα.

Τα μέλη της συντροφιάς αποδείχθηκαν ακούραστοι αναγνώστες του λογοτεχνικού πανοράματος και συχνά συμμετείχαν σε πολιτιστικές δράσεις, όπως η πρόσφατη σειρά συναντήσεων για τον Κάφκα με τίτλο « Ο Κάφκα κατοικεί στα Εξάρχεια». Τα μέλη της συντροφιάς έγραψαν σύντομες ιστορίες στο ύφος του Κάφκα και οι εκδόσεις Έναστρον προτίθενται να δημοσιεύσουν σύντομα τη συλλογή αυτών των μικροδιηγημάτων.

Η «Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον» διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια το σκληρό της πυρήνα, φιλοξενώντας κατά καιρούς κι άλλους αναγνώστες/αναγνώστριες ακόμα και από άλλες πόλεις της χώρας όπως η Πάτρα, τα Χανιά, η Νάουσα και η Θεσσαλονίκη.

Η τελευταία, για φέτος, συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους και θα έχει στην καρδιά των συζητήσεών της, το πρόσφατο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη «Μινώταυρος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για το οποίο θα μιλήσουν τα μέλη της συντροφιάς, εστιάζοντας στους ήρωες, στην εποχή, στην αφηγηματική τεχνική του συγγραφέα, στο γλωσσικό ιδίωμα και στις προοπτικές του βιβλίου.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή, 28 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Έναστρον, Σόλωνος 101.