«Η Πόλη, όπως την κράτησα μέσα μου» της Μαρίας Δήμου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Επίκεντρο», το νέο βιβλίο της Μαρίας Δήμου «Η Πόλη, όπως την κράτησα μέσα μου».

«Η Πόλη, όπως την κράτησα μέσα μου» της Μαρίας Δήμου

Το βιβλίο αποτελεί μία καταγραφή των εμπειριών της συγγραφέως κατά τη θητεία της ως μετακλητή εκπαιδευτικός στην Πόλη και μας καλεί να κάνουμε μαζί της ένα νοερό ταξίδι στη μοναδική Κωνσταντινούπολη.

Μέσα από τη δική της ματιά γνωρίζουμε γειτονιές κι ανθρώπους, μνημεία που δεν τα επισκέπτονται τουρίστες, μαθαίνουμε ιστορίες και μύθους. Περπατάμε σε σοκάκια και πλέουμε στον Βόσπορο και τον Κεράτιο.

Τριγυρνάμε σε αγορές και μπαίνουμε σε ρωμαίικα ιδρύματα. Με κείμενα που αναφέρονται τόσο στην Ομογένεια και τους θεσμούς της όσο και στο ευρύτερο τουρκικό περιβάλλον το βιβλίο μπορεί να σας συνοδεύσει στις διακοπές σας ή στις ώρες χαλάρωσης, να σας ταξιδέψει και να σας γνωρίσει πλευρές της Πόλης που δεν είναι γνωστές.

Η Μα­ρία Δή­μου γεν­νή­θη­κε στην Κο­μο­τη­νή το 1965. Σπού­δα­σε αρ­χι­κά στη Ζω­σι­μαία Παι­δα­γω­γι­κή Ακα­δη­μία και κα­τό­πιν στο Παι­δα­γω­γι­κό Τμή­μα του ΔΠΘ. Υπη­ρε­τεί στη δη­μό­σια και μει­ο­νο­τι­κή εκ­παί­δευ­ση στη Θρά­κη και στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, όπου ζει τα τε­λευ­ταία χρό­νια.

Ασχο­λεί­ται με την το­πι­κή ιστο­ρία και έχει δη­μι­ουρ­γή­σει το εκ­παι­δευ­τι­κό παι­χνί­δι «Μια πό­λη, ένα πο­τά­μι, πολ­λές ιστο­ρί­ες» που έχει εκ­δώ­σει ο Δή­μος Κο­μο­τη­νής. Έχει συμ­με­τά­σχει στην έκ­δο­ση του συλ­λο­γι­κού έρ­γου Aşrı Memleket του τουρ­κι­κού εκ­δο­τι­κού οίκου İletişim, με θέ­μα τη Θρά­κη. Επί­σης έχει συγ­γρά­ψει μα­ζί με τον σύ­ζυ­γό της Συ­με­ών Σολ­τα­ρί­δη τη με­λέ­τη Πα­λαι­ο­μου­σουλ­μά­νοι-Κε­μα­λι­κοί στη Δυ­τι­κή Θρά­κη που κυ­κλο­φο­ρεί σε μορ­φή ebook.