Τα φτερά της κουρούνας – Ibrahim Spahic

Από τις εκδόσεις Πλέθρον κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Τα φτερά της κουρούνας, του Ibrahim Spahic.

Τα φτερά της κουρούνας – Ibrahim Spahic

Με την κανάτα ποτισμένη
πίσω από
από τον περιπλανώμενο
με την κανάτα ποτισμένη
πίσω από τον
αγγελιαφόρο
με την κανάτα ποτισμένη
πίσω από
τον εκλεκτό.

Ο συγγραφέας
O Iμπραχίμ Σπάχιτς γεννήθηκε το 1952 στο Σαράγιεβο, όπου σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και θεατρολογία. Είναι συγγραφέας, εκδότης, και επιμελητής εκθέσεων. Η ποίησή του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, αραβικά, βορειομακεδονικά, αλβανικά, αρμενικά, πολωνικά, ιταλικά, σλοβακικά και πορτογαλικά. Είναι ιδρυτής των ∆ιεθνών Φεστιβάλ «Μαζί», «Η ποιητική του χώρου, και «Χειμώνας του Σαράγιεβο», που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1984.

Έχει πλούσια πολιτική δραστηριότητα, και έχει υπάρξει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Λαϊκού ∆ημοκρατικού Κόμματος το 1993 και εκπρόσωπος στη Συνταγματική Συνέλευση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ∆ιεθνούς Κέντρου για την Ειρήνη.

Είναι αποδέκτης πολλών τιμητικών διακρίσεων στην χώρα του και διεθνώς για το έργο του στην καθιέρωση του διαπολιτισμικού διαλόγου, για τον αγώνα του για την ειρήνη, την ελευθερία και τον πολιτισμό. Είναι επίτιμος δημότης της πόλης του Montorio Al Vomano, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Tartuffo per Pace, Ιταλία, το Ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου, ETP και το Μετάλλιο Χουάν Μιρό της Unesco. Τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Γαλλικής ∆ημοκρατίας για την προσφορά του στην Τέχνη και της Λογοτεχνία, με το παράσημο του Εννεακέφαλου ∆ράκου της Νότια Κορέας, και το Χρυσό Μετάλλιο Ανθρωπισμού της International League of Humanists, το βραβείο Συνεργασίας Βορρά-Νότου, Μαρόκο, και του Μάνατζερ της Χρονιάς στον τομέα του πολιτισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Πλέθρον, ISBN 978-960-348-313-7, Διαστάσεις: 14/21 εκ., Σελ: 51, Τιμή: 8,00 ευρώ

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox