Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

To Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram.

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

To Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram από το 2018, για την προώθηση ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, της αστυνομικής λογοτεχνίας, και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συνεργάζονται για την προώθηση του.

Στόχοι του Φεστιβάλ:

· Η υποστήριξη και ανάπτυξη της παραγωγής, έκδοσης και πώλησης ελληνικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.

· Η ανάδειξη νέων συγγραφέων και η γνωριμία τους με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

· Η επαφή του ελληνικού κοινού με τη διεθνή αστυνομική λογοτεχνία και τους εκπροσώπους του είδους, μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις.

· Η προώθηση της φιλαναγνωσίας σε νέους αναγνώστες, κυρίως παιδιά και εφήβους.

· Ο συνδυασμός της λογοτεχνίας με διάφορες μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική κτλ)

· Η προώθηση του πολιτισμού σε κοινωνικές ομάδες με μειωμένες δυνατότητες συμμετοχής σε τέτοιου είδους δράσεις, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

· Η προώθηση του εθελοντισμού μέσα από την υλοποίηση των δράσεων του Φεστιβάλ.

· Η προαγωγή ίσων ευκαιριών συμμετοχής στις δράσεις του Φεστιβάλ, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το 2022, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ πάνω από 50 συγγραφείς, έλληνες & ξένοι, 20 εκδοτικοί οίκοι και 3.000 επισκέπτες, ενώ υποστηρίχτηκε επικοινωνιακά από σημαντικούς χορηγούς όπως: Book Press, Ελεύθερος Τύπος, Athens Voice, Diastixo, Galaxy Fm, Αθήνα 984, Kiss Fm, Δίεση, Athens Voice 102.5 κ.α.

Διοργάνωση 2023

Φέτος το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού και του Σουηδικού Ινστιτούτου, της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ) και τη συμμετοχή πλήθους συγγραφέων, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, εγκληματολόγων, σκηνοθετών, σεναριογράφων, μεταφραστών, εκδοτών, ηθοποιών, μουσικών και υπευθύνων πολιτιστικών φορέων.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί οι παρακάτω συμμετοχές συγγραφέων: Chris Carter, Samuel Bjork, Arne Dahl, Πέτρος Μάρκαρης, Δημήτρης Σίμος, Βαγγέλης Γιαννίσης, Χίλντα Παπαδημητρίου, Τεύκρος Μιχαηλίδης.