Αυτός είναι ο πραγματικός 007

Όσοι έχουν ασχοληθεί συστηματικά με τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών το ξέρουν πια καλά πως ο Ίαν Φλέμινγκ δημιούργησε το εκμαγείο του Τζέιμς Μποντ από τον ικανότερο ίσως πράκτορα όλων των εποχών, τον Σίντνεϊ Ράιλι.

Αυτός είναι ο πραγματικός 007

Ο κατά κόσμον Σολομόν ή Ζίγκμουντ - Ρόζενμπλουμ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του μόλις στα 18 του χρόνια, όταν συνελήφθη από την Οχράνα, την τσαρική μυστική αστυνομία, για συμμετοχή σε αριστερή οργάνωση. Απέδρασε καταδίδοντας τους συντρόφους του και η χάρη του έφτασε μέχρι την Λατινική Αμερική. Από εκεί θα στρατολογηθεί από το Special Branch, το δεύτερο γραφείο της Σκότλαντ Γιαρντ που αργότερα θα μετονομαστεί σε Ιντέλιτζεντ Σέρβις. Το διευθύνει ο Γουίλιαμ Μέλβιλ, ο πρώτος «Μ» στην ιστορία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο «άσος των κατασκόπων» ήταν πραγματικά άσος στις μεταμφιέσεις και στο γήτεμα των γυναικών της υψηλής κοινωνίας. Απέκτησε μεγάλη περιουσία ξεπαστρεύοντας ένα πάμπλουτο αιδεσιμότατο την γυναίκα του οποίου είχε ερωτευθεί. Τον θάνατο του θύματος επιβεβαίωσε ο ίδιος μεταμφιεσμένος σε γιατρό. Έκτοτε ζει ως βαθύπλουτος πλέι-μπόι τη μεγάλη ζωή, ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται σε όλα τα πεδία της παγκόσμιας Ιστορίας. Η γνωριμία του με τον ελληνικής καταγωγής έμπορο όπλων Βασίλειο Ζαχάροφ θα εκτοξεύσει την καριέρα του. Με τις ευλογίες του Έλληνα θα ανέβει στη θαλαμηγό της οικογένειας Ρότσιλντ για να πείσει τον Γουίλιαμ Νοξ ντ’ Αρσί, τον κατοπινό ιδρυτή της Anglo - Persian Oil Company, να μεταβιβάσει τα πετρελαϊκά δικαιώματα που έχει εξασφαλίσει από τους Οθωμανούς στη Βρετανία, αντί για τη Γαλλία. Έτσι ιδρύεται η γνωστή σε όλους μας ΒΡ.

Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο θα επικουρήσει τον Ζαχάροφ και αμφότεροι θα πουλήσουν όπλα και στις δύο αντίμαχες πλευρές. Στα ταραγμένα χρόνια του μεσοπολέμου ωστόσο η εμμονή του για «παλιννόστηση» της δυναστείας των Ρομανώφ στη Ρωσία θα τον βάλει σε περιπέτειες. Το αποτυχημένο σχέδιο της δολοφονίας του Λένιν και οι άλλες μηχανορραφίες του θα τον φέρουν στις 6 Νοεμβρίου σε ένα δάσος έξω από τη Μόσχα όπου τρεις πράκτορες της Γκε Πε Ου πιθανότατα με εντολή του Στάλιν θα τον σκοτώσουν σαν σκυλί.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ