Το «Ηφαίστειο» είναι ένα συλλογικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ιωλκός

Μια ομάδα δημιουργικής γραφής συντονίζεται στα ραδιοκύματα της μεγάλης αφήγησης.

Το «Ηφαίστειο» είναι ένα συλλογικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ιωλκός

Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής είναι ασφαλώς κάτι περισσότερο από συναντήσεις επίδοξων αφηγητών με κάποιον έγκριτο συγγραφέα που αναλαμβάνει την καθοδήγησή τους.

Ο Κώστας Κατσουλάρης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να μπαίνεις στη θέση του οδηγού για μια ομάδα ανθρώπων που ονειρεύονται να ανέβουν έστω και στην πρώτη βαθμίδα της μεγάλης σκάλας.

Η γραφή είναι ένας συνεχής αγώνας για τον οποίο κανείς μας δεν παίρνει εγγυήσεις, όμως αυτή η συντροφική προσπάθεια δίνει συνήθως καρπούς.

Το συλλογικό μυθιστόρημα «Ηφαίστειο» είναι ένα ευφάνταστο εγχείρημα και αξίζει να διαβαστεί ως τέτοιο, κυρίως γιατί πρόκειται για μια συλλογή προσεγμένων κειμένων. Κι αν εμείς μεροληπτικά ξεχωρίζουμε τη συνεισφορά της δικιάς μας Γιώτας Κοκκίνου με την Σοροκάδα της, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες γραφές υπολείπονται σε ποιότητα και φροντίδα.

Το «Ηφαίστειο» είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοτική πρόταση από τον «Ιωλκό» που, αν μη τι άλλο φροντίζει πάντα να δίνει ένα καλαίσθητο περιτύλιγμα στις προτάσεις του.