Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στέφαν Λέσσενιχ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το βιβλίο του Στέφαν Λέσσενιχ, «Τα όρια της δημοκρατίας»,  σε μετάφραση Σούλας Ζαχαροπούλου από τις εκδόσεις Έναστρον, παρουσιάστηκε στο Αθηναϊκό κοινό, χτες Πέμπτη στις 7.00 το βράδυ στο Ινστιτούτο Γκαίτε, παρουσία του συγγραφέα. 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στέφαν Λέσσενιχ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Στέφαν Λέσσενιχ είναι ένας επιφανής επίγονος της θρυλικής σχολής της Φρανκφούρτης με μεγάλη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντικής ασφάλειας.

Το βιβλίο του «Τα όρια της δημοκρατίας» ανακεφαλαιώνει την πολυετή εμπειρία των δημοκρατιών της Δύσης, αναιρεί το αφήγημα της μεταπολεμικής δημοκρατικής ακμής και αναδεικνύει το πρόβλημα των αποκλεισμών αλλά και το αίτημα της αλληλεγγύης.

Ζούμε σε μια εποχή που απέχει δύο αιώνες από τον Μαρξ και τις πολιτικές θεωρίες, σ' ένα κόσμο ευδαιμονίας αλλά και μεγάλων ανισοτήτων, μαζικής καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και άγριου καταναλωτισμού.

Η κοινωνιολογία και η πολιτική επιστήμη παραμένουν σημαντικά εργαλεία για τον προσανατολισμό μας.

Η χθεσινή παρουσίαση ξεκίνησε με ένα μεστό πρόλογο από τον επιμελητή της έκδοσης Αντρέα Βλαζάκη και τις εισηγήσεις τριών ακαδημαϊκών, του Λουδοβίκου Κωτσονόπουλου, της Αλίκης Λαβράνου και του Δημήτρη Χριστόπουλου. Στη συνέχεια μίλησε ο ίδιος ο Στέφαν Λέσσενιχ δίνοντας σε αδρές γραμμές το περίγραμμα του βιβλίου και δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ