Αλκυονίδες μέρες: Παρουσίαση του βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου οι εκδόσεις Ίκαρος και το Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του δεύτερου μέρους της «Τριλογίας της Αθήνας» της Ευτυχίας Γιαννάκη, με τίτλο Αλκυονίδες μέρες.

Αλκυονίδες μέρες: Παρουσίαση του βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας, Στο πίσω κάθισμα, απέσπασε το βραβείο Public καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος 2017.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια νεαρή κοπέλα από την Γκάνα βρίσκεται δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του θα κληθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που τυλίγεται σαν κουβάρι γύρω τους, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η δίνη στην οποία θα βρεθεί ο αστυνόμος, το παρελθόν του αλλά και η σχέση με τον προφυλακισμένο γιο του θα τον αναγκάσουν να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και τελικά στον ίδιο τον εαυτό του.

Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί αθώος.

Έγραψαν:

«…Οι «Αλκυονίδες μέρες» είναι πολύ καλύτερο βιβλίο από πολλά αστυνομικά της Σκανδιναβίας. Απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου αν η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία έχει λόγο να χαίρεται με την έκδοση των «Αλκυονίδων ημερών» και τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο απαντούμε με σιγουριά ΝΑΙ.» – Δημήτρης Μαστρογιαννίτης, Athens Voice

«…Η «μαύρη τύχη» της μαύρης κοπέλας συναντιέται με τη μαύρη τύχη του λευκού εργάτη, και αυτό είναι που θέλει να τονίσει η Ευτυχία Γιαννάκη: στη ζωή, μα και στη λογοτεχνία, ο θάνατος ενίοτε είναι θέμα συμπτώσεων.» – Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα

Πηγή: www.culturenow.gr