Κριτική βιβλίου: «Οι Ναυαγοί του Αυγούστου»

«Οι Ναυαγοί του Αυγούστου», της Ευτυχίας Γιαννάκη. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, άρτια δομημένο και συναρπαστικό για τον αναγνώστη. 

Κριτική βιβλίου: «Οι Ναυαγοί του Αυγούστου»

Η Ευτυχία Γιαννάκη ολοκληρώνει την «Τριλογία του Βυθού» με το αστυνομικό μυθιστόρημα «Οι ναυαγοί του Αυγούστου». Μια άρτια και αριστοτεχνικά δομημένη ιστορία που χρησιμοποιεί ως έναυσμα την αληθινή δολοφονία του Ταχτσή και αναπτύσσει μια σειρά εγκλημάτων που περιπλέκονται μεταξύ τους: Καταπιεσμένη σεξουαλική ζωή, μυστικά, λαμπεροί γάμοι, παράνομες υιοθεσίες, κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλα αυτά στις παρυφές της πανεπιστημιακής κοινότητας και της υψηλής κοινωνίας μιας Αθήνας που φλέγεται τόσο από τη θερμοκρασία του Αυγούστου, όσο και κυριολεκτικά, καθώς το ιστορικό της πλαίσιο είναι το καλοκαίρι 2021.

Η συγγραφέας δίνει λίγα λίγα τα στοιχεία, αφήνει τον αναγνώστη να μπερδευτεί, να προβληματιστεί, να κάνει εικασίες και τελικά τον οδηγεί στη λύση του μυστηρίου, το οποίο δεν είναι απλοϊκό, αντιθέτως συνδέει πολλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δουλεύει την τεχνική του φλας μπακ και των αποσπασματικών αναμνήσεων και σε συνεπαίρνει, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί κάθε πρωταγωνιστή του στην ενδοσκόπηση και αυτοκριτική.