Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου από 2/9 στο Ζάππειο

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου από 2/9 στο Ζάππειο

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου έχει φέτος επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνει τα πενήντα της χρόνια και το γιορτάζει με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά και με σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετέχουν έγκριτοι ομιλητές και πολιτιστικοί φορείς. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του.

Τέλος, για την επέτειο των δέκα χρόνων από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί επιστολικό δελτάριο (1875-1880) με πανοραμική άποψη της Σμύρνης.

Την διοργάνωση του 50ου Φεστιβάλ Βιβλίου έχει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου(ΟΣΔΕΛ).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση του ΣΕΚΒ, www.sekb.gr