Πωλ Όστερ- «Σάνσετ Παρκ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

«Σάνσετ Παρκ», η αισιοδοξία της επανένταξης

Πωλ Όστερ- «Σάνσετ Παρκ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Πωλ Όστερ είναι ο κατεξοχήν αμερικανός συγγραφέας της νέας χιλιετίας. Ευρωκεντρικός, εκπατρισμένος για ένα διάστημα α λα Φιτζέραλντ και Χεμινγουέι, κατάφερε με τα βιβλία του δημιουργήσει ένα νέο περιτύλιγμα για αυτό που αποκαλούμε αμερικανικό όνειρο.

Το «Σάνσετ Παρκ» αφηγείται τις ελπίδες και τους φόβους ιδιαίτερων ανθρώπων στη διάρκεια της αμερικάνικης οικονομικής κατάρρευσης του 2008.

2008, η οικονομική κρίση μαστίζει τις ΗΠΑ. Τέσσερις απένταροι εικοσάρηδες κάνουν κατάληψη σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Σάνσετ Παρκ, μια άγρια γειτονιά του Μπρούκλιν. Ο Μπινγκ Νέιθαν, ο επικεφαλής της ομάδας, ένας πελώριος τύπος, που παίζει ντραμς και περνά τη μέρα του στο Νοσοκομείο Σπασμένων Αντικειμένων επιδιορθώνοντας κειμήλια, η Έλεν, μια μελαγχολική καλλιτέχνιδα που καταλαμβάνεται από ερωτικά οράματα, η Άλις, μια φοιτήτρια που προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διατριβή της, και ο Μάιλς ένας φυγάς. Καταρρακωμένος από τις ενοχές του για τον θάνατο του αδερφού του, ο Μάιλς έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με την οικογένειά του. Για ένα διάστημα είχε καταφύγει στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού κατασχεμένων σπιτιών από τη σαβούρα που άφηναν πίσω τους οι ιδιοκτήτες τους μες στην απόγνωση και την οργή τους. Ο Μάιλς επιστρέφει στη Νέα Υόρκη όταν η ερωτική του σχέση με μια Κουβανοαμερικάνα πιτσιρίκα μπαίνει σε επικίνδυνη τροχιά. Η μετακόμιση αυτή θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συγκατοίκους του…

Το Σάνσετ Παρκ αφηγείται μια ιστορία επιστροφής σε έναν κόσμο που αφήνει κανείς πίσω του και επανένωσης με τους ανθρώπους. Ο Πολ Όστερ γράφει ένα διεισδυτικό έπος για τη σύγχρονη Αμερική και τα φαντάσματά της.