«Αόρατος μάρτυρας. ένα ψυχολογικά ιδιοφυές βιβλίο»

Οι Nicci French, το διάσημο συγγραφικό ζεύγος, παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημά τους «Αόρατος Μάρτυρας»

«Αόρατος μάρτυρας. ένα ψυχολογικά ιδιοφυές βιβλίο»

Tο συγγραφικό ζεύγος των δηµοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French (Nicci French) κυκλοφόρησε το τελευταίο αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Αόρατος Μάρτυρας», το οποίο είναι διαθέσιμο στις Εκδόσεις Διόπτρα.

Στην υπόθεση του βιβλίου, μια ανύπαντρη μητέρα υποπτεύεται ότι η μικρή της κόρη έχει γίνει μάρτυρας ενός φρικτού εγκλήματος όταν σχεδιάζει μια ανησυχητική ζωγραφιά. Όμως το θανάσιμο μονοπάτι που θα χρειαστεί να πάρει για να ανακαλύψει την αλήθεια μπορεί να της κοστίσει τα πάντα…

Ίσως η Τες είναι υπερπροστατευτική, αλλά, όταν η κόρη της μένει στο σπίτι του πρώην συντρόφου της και της νεαρής συζύγου του, είναι ανήσυχη. Παρ’ όλα αυτά, ξέρει ότι είναι το καλύτερο για την κόρη της να μην της στερήσει τη σχέση της με τον πατέρα της. Η Πόπι, όμως, επιστρέφει από το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τον πατέρα της κουρασμένη και με κακή διάθεση. Κι όταν δείχνει στην Τες μια ζωγραφιά που έκανε –μια εικόνα τόσο απλή και βίαιη– η Τες δύσκολα μπορεί να αποδεχτεί αυτό που βλέπει.

Όταν τη ρωτάει, η Πόπι λέει μόνο τρεις λέξεις: «Αυτός τη σκότωσε». Κάτι δεν πάει καλά. Η Τες είναι σίγουρη ότι η Πόπι είδε κάτι –ή κάτι της συνέβη–, αλλά είναι πολύ μικρή για να το κατανοήσει. Ο Τζέισον επιμένει ότι το Σαββατοκύριακο κύλησε χωρίς προβλήματα. Οι γιατροί λένε ότι η Πόπι μπορεί να αντιδρά στον χωρισμό των γονιών της.

Μια μητέρα όμως γνωρίζει το παιδί της και η Τες είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια… Η αναζήτησή της θα πυροδοτήσει σκοτεινά μυστικά και θαμμένα εγκλήματα, ενώ περισσότερες από μία ζωές μπορεί να διακυβεύονται.

Είπαν και έγραψαν για το βιβλίο

Μία ανατριχιαστική έρευνα του πιο σκοτεινού μας φόβου.
Mail on Sunday

Μία εξαιρετική απεικόνιση ενός παιδιού που βρίσκεται υπό πίεση, γραμμένο με εμμονική προσοχή, καθώς ακόμη και η μικρότερη λεπτομέρεια ίσως αποτελεί πιθανό στοιχείο σε ένα σημαντικό βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας.
Sunday Times

Ο Αόρατος μάρτυρας είναι ένα απίστευτο βιβλίο, στο οποίο κυριαρχούν η εξαπάτηση κι ο φόβος.
Literary Review

Οι Nicci French αγγίζουν την τελειότητα – και η τελειότητά τους είναι η καλύτερη που υπάρχει. Πάρα πολύ εθιστικό και ευφυές ανάγνωσμα.
Sophie Hannah

Υπέροχη γραφή, κοφτή πλοκή και ζωντανοί χαρακτήρες. Διάβασα εκατό σελίδες δίχως να πάρω ανάσα και αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος να μαντέψει τι συμβαίνει στο τέλος.
Cara Hunter

Σε απορροφά, απίστευτη πλοκή, γεμάτη ανατροπές και πρωτότυπη.
Rachel Abbott

Σχεδιασμένο προσεκτικά, ψυχολογικά ιδιοφυές.
Sarah Vaughan