Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων «Μίνωας»

Το 2022 είναι μια εορταστική χρονιά για τις Εκδόσεις Μίνωας, αφού συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ημέρα που η Μαίρη Δρούγκα-Κωνστανταροπούλου και ο σύζυγός της Ηλίας Κωνστανταρόπουλος άρχισαν το ταξίδι τους στον χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας σπουδαία έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων «Μίνωας»

Η φετινή εκδοτική χρονιά ολοκληρώνεται για τις εκδόσεις Μίνωας με πολλούς νέους λογοτεχνικούς θησαυρούς! Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκδώσαμε βιβλία που άφησαν το σημάδι τους στην καρδιά των αναγνωστών και κλείνουμε αυτή την πολύ επιτυχημένη χρονιά με βιβλία από νέους συγγραφείς, αλλά και αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, που σίγουρα θα παρασύρουν το κοινό σε ένα μοναδικό αναγνωστικό ταξίδι.

Το νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει σε τρία μέρη: στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 18 Οκτωβρίου και την 1 Νοεμβρίου. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των υπό έκδοση βιβλίων μας.

27 Σεπτεμβρίου

ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Το κλασικό αριστούργημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ Ο υπέροχος Γκάτσμπυ, σε μετάφραση του βραβευμένου Αλέξη Καλοφωλιά, παίρνει τη μορφή ενός μοναδικού graphic novel! Η βραβευμένη εικονογράφος του His Dream of the Skyland, του πρώτου βιβλίου της τριλογίας της Αν Οποτόφσκι, Άγια Μόρτον, και ο Φρεντ Φόρνταμ, ο οποίος έχει γράψει και εικονογραφήσει διάφορες εκδόσεις, όπως το graphic novel του Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Χάρπερ Λι και το graphic novel του Φίλιπ Πούλμαν με τίτλο The Adventures of John Blake: Mystery of the Ghost Ship, αποτύπωσαν σε εικόνες την απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ.

Στην κατηγορία του ιστορικού μυθιστορήματος θα κυκλοφορήσει Το βιβλίο των χαμένων ονομάτων της Κριστίν Χάρμελ, τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Το βιβλίο, σε μετάφραση της Όλγας Γκαρτζονίκα, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της γυναίκας που βοήθησε εκατοντάδες παιδιά Εβραίων να δραπετεύσουν από τους ναζί και αποτελεί –σύμφωνα με το The Toronto Star– «ένα εγκώμιο για τη δύναμη των βιβλίων να παρέχουν ελπίδα και γιατρειά (…) σε ταραγμένους καιρούς».

Στην ίδια κατηγορία αναμένεται το σαγηνευτικό μυθιστόρημα της Κριστίν Γουέλς, με τίτλο Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ, σε μετάφραση της Αναστασίας Δεληγιάννη. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ηρωίδας της παριζιάνικης αντίστασης Κατρίν Ντιόρ, αδελφής του διάσημου σχεδιαστή μόδας, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια καθηλωτική ιστορία θάρρους και αγάπης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο βραβευμένος με Goncourt Πιερ Λεμέτρ έγραψε ίσως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημά του έως τώρα, με τίτλο Φίδι με κεφαλαία, το οποίο θα κυκλοφορήσει σεμετάφραση της Κλαιρ Νεβέ. Αιχμηροί διάλογοι, εκπληκτικά πορτρέτα, πλοκή που δεν δείχνει κανένα έλεος… Ο Λεμέτρ δημιουργεί ένα «απολαυστικό» μακελειό σε στιλ Ταραντίνο!

Στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος προστίθεται ένα βιβλίο που θα κάνει το αίμα των αναγνωστών να παγώσει. Το μυθιστόρημα Παγωμένος του Μπερνάρ Μινιέ, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερα από 4.000.000 αντίτυπα σε 23 γλώσσες, σε μετάφραση της Χριστίνας Μανιά, παρουσιάζει έναν δολοφόνο που ανταγωνίζεται σε ευφυΐα τον Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Non-Fiction

Ο καταξιωμένος αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς επιστρέφει με ένα νοσταλγικό χρονογράφημα για την Αθήνα του 1920-1940, με τίτλο Λατέρνα, φτώχεια και περίσσευμα καρδιάς. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εικοσαετίας, ενώ στις σελίδες του αποτυπώνεται η ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνη την εποχή στις γειτονιές της Παλιάς Αθήνας.

Οικογένεια – Ανατροφή

Επανακυκλοφορεί ανανεωμένο το βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου Οι γονείς χωρίζουν. Μια νέα αναθεωρημένη έκδοση υπό το πρίσμα της ψήφισης και της εφαρμογής του νέου νόμου σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών, αλλά και υπό το φως των πιο πρόσφατων ερευνών και εξελίξεων στην επιστήμη της Ψυχολογίας σχετικά με τις συνέπειες ενός χωρισμού σε μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 2-6

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Μάρω Θεοδωράκη επανέρχεται με έναν νέο τίτλο στη σειρά Σ’ αγαπώ, τον οποίο θα λατρέψουν τα παιδιά. Στον πέμπτο τίτλο της σειράς, Μουσούδα, σ’ αγαπώ!, σε υπέροχη εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα αξιολάτρευτο κουτάβι, που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται. Μια γλυκιά ιστορία που μας υπενθυμίζει πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Στην αγαπημένη σειρά Τόσο απλά της παιδιάτρου Κατρίν Ντολτό, κόρης της γνωστής ψυχαναλύτριας και παιδιάτρου Φρανσουάζ Ντολτό, προστίθεται ένα ακόμα βιβλίο, με τίτλο Η βία κάνει κακό. Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά, στους γονείς τους και στους ενήλικες με τους οποίους συναναστρέφονται, ενώ μέσα από την εκφραστική εικονογράφηση αναδεικνύονται με εξαιρετικό τρόπο διάφορες στιγμές της καθημερινότητας των παιδιών, καθώς και θέματα που τα απασχολούν, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Η πλούσια συλλογή των βιβλίων της Disney εμπλουτίζεται με δύο ακόμα τίτλους. Στη σειρά Διαβάζοντας μεγαλώνω θα προστεθεί ο δέκατος τίτλος Μαθαίνουμε να προσπαθούμε ξανά, σε μετάφραση της Δέσποινας Δανιήλ, και στη σειρά Ιστορίες για την ηλικία μου προστίθεται ο δεύτερος τίτλος Είμαι 4 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα.

Για παιδιά ηλικίας 6-8

Ένας νέος «Κλασικός Θησαυρός» προστίθεται στην ομότιτλη μπεστ σέλερ σειρά των εκδόσεων Μίνωας, με πωλήσεις άνω των 200.000 αντιτύπων. Το μυστηριώδες νησί του Ιούλιου Βερν μετατρέπεται σε εικονογραφημένη έκδοση, σε διασκευή της Μαρίας Δασκαλάκη και εικονογράφηση του Θάνου Τσίλη.

Για παιδιά ηλικίας 7-11

Μια υπέροχα εικονογραφημένη έκδοση με 12 αγαπημένα κλασικά έργα του Σαίξπηρ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, με τίτλο Ένας κόσμος γεμάτος… Σαίξπηρ, σε μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα. Οι ιστορίες είναι ειδικά διασκευασμένες για παιδιά και στο τέλος του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τον συγγραφέα και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο γλωσσάρι.

Ένας ακόμα τίτλος, Το μυστήριο της γάτας της παντομίμας, προστίθεται στην αγαπημένη σειρά βιβλίων Τα 5 λαγωνικά της Ένιντ Μπλάιτον. Τα βιβλία της συγγραφέως, που έχουν μεγαλώσει γενιές αναγνωστών, επανεκδίδονται σε νέες προσεγμένες, σύγχρονες εκδόσεις, ώστε οι αναγνώστες του σήμερα να έρθουν σε επαφή με τα κορυφαία έργα του χθες!

Για παιδιά ηλικίας 12+

Για τους λάτρεις των ρεκόρ Guinness έρχεται το νέο βιβλίο με όλα τα απίστευτα ρεκόρ που σημειώθηκαν μέσα στο 2022. Στο Guinness World Records 2023 συγκαταλέγονται πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, παράξενα ρεκόρ, αξιοπερίεργα γεγονότα, μοναδικά φαινόμενα, αλλά και απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών.

18 Οκτωβρίου

ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ελληνική Πεζογραφία

Η βραβευμένη Φραντζέσκα Μάνγγελ είναι το νέο μέλος της συγγραφικής οικογένειας των εκδόσεων Μίνωας. Τα βιβλία της χαρακτηρίζονται από δραματικότητα, καθηλωτική ατμόσφαιρα, μυστήριο και ανατροπές, ενώ ο χρόνος, ο έρωτας και η απώλεια κατέχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το νέο της δυστοπικό μυθιστόρημα Οι Καθαροί είναι μια σπαρακτική ιστορία επιβίωσης, ελευθερίας και αυτοθυσίας, μια μάχη εν καιρώ πολέμου ενάντια στο πιο σκληρό και παρανοϊκό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης, με μοναδικά όπλα το θάρρος και την αγάπη.

Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα της Μπεατρίς Γουίλιαμς, σε μετάφραση της Μαρίας Παΐζη, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του δικτύου κατασκόπων του Κέιμπριτζ (Cambridge Five). Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου και το οποίο δύσκολα θα αφήσει κάποιος από τα χέρια του.

Η συγγραφέας του ιστορικού μυθιστορήματος Πεπρωμένο, που αγαπήθηκε από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, Ραφαέλα Ρομανιόλο, επιστρέφει με το καινούριο της βιβλίο Μ’ ένα δικό του φως. Το βιβλίο στηρίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που αφορούν την Εκστρατεία των Χιλίων, ένα από τα κύρια γεγονότα που οδήγησαν στην Ιταλική Ενοποίηση, και το στρατιωτικό σώμα των Γαριβαλδινών.

Non-Fiction

Επανακυκλοφορεί σε μια αναθεωρημένη έκδοση το βιβλίο Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική της Μάρως Θεοδωράκη, το οποίο περιλαμβάνει CD με 32 τραγούδια της συγγραφέως. Ένα εύχρηστο και επικοινωνιακό εργαλείο για τον νηπιαγωγό, τον δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό, τον μουσικοθεραπευτή, τον γονιό και όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Μάικ Βάικινγκ, του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με τους Times και συγγραφέα των best sellers Lykke, Hygge και Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων. Τώρα πιο έντονα από ποτέ αποζητούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον θαλπωρής στο σπίτι μας και ο Μάικ Βάικινγκ μας δείχνει τον τρόπο μέσα από το Ηygge στο σπίτι, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά.


ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 2-6

Μια νέα, τρυφερή ιστορία από την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου θα κυκλοφορήσει στη σειρά Ζήτω το Νηπιαγωγείο. Το βιβλίο Μια σούπερ έκπληξη, σε υπέροχη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο τις σκέψεις και τις απορίες που φτιάχνουν πελώρια σύννεφα στο κεφάλι των παιδιών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το μάθημα των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο. Γιατί να μάθει κάποιος Αγγλικά; Κι αν ξεχάσει τα Ελληνικά; Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

Από την ίδια συγγραφέα, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, σε εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto, θα κυκλοφορήσει το παραμύθι Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα. Ένα κείμενο που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας με έναν τρόπο διαφορετικό. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Για παιδιά ηλικίας 6-8

Ο έκτος τίτλος της σειράς Ο Μούργος, με πρωταγωνιστή έναν αξιολάτρευτο αδέσποτο σκύλο, η οποία έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες, ενώ έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία. Χρόνια πολλά στον Μούργο!, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα, είναι ο νέος τίτλος της σειράς που έχουν λατρέψει τα παιδιά! Αυτή τη φορά ο Μούργος έχει γενέθλια και ο Χαλκομανίας, ο πιστός του φίλος, του ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις!

Μια νέα σειρά, ιδανική για μικρούς αναγνώστες που έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν μόνοι τους, εγκαινιάζεται τον Οκτώβριο. Οι Μυστικοί Επτά της Ένιντ Μπλάιτον, σε μετάφραση της

Ευγενίας Κολυδά και έγχρωμες εικόνες του Τόνι Ρος, κυκλοφορούν σε μικρές έγχρωμες ιστορίες, διασκευασμένες για παιδιά ηλικίας 6+. Τα δύο πρώτα βιβλία, Περιπέτεια στον δρόμο για το σπίτι και Η περιπέτεια της καραμέλας, αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή στις κλασικές ιστορίες της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Εγκαινιάζεται η νέα σειρά παιδικών βιβλίων γνώσεων, Θέλω να γίνω κι εγώ, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου (Θα γίνω μηχανικός κι εγώ, Θα γίνω επιστήμονας κι εγώ, Θα γίνω προγραμματιστής κι εγώ, Θα γίνω μαθηματικός κι εγώ). Μέσα από ευρηματικές εικόνες και ιστορίες που ενδυναμώνουν, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της μηχανικής, της δημιουργικής σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων.

Για παιδιά ηλικίας 7-11

Ο τέταρτος τίτλος της σειράς Κολέγιο Σεν Κλερ της Ένιντ Μπλάιτον, της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων! Επιστροφή στο Σεν Κλερ, σε μετάφραση της Μαρίας Δασκαλάκη.

Μια νέα ιστορία, με τίτλο Σέρλοκ Χολμς: Οι τρεις σπουδαστές, προστίθεται και στη σειρά Μυστικά και χαμένοι θησαυροί. Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών.

Στη συναρπαστική παιδική σειρά Άγκαθα Μίστερι προστίθεται το όγδοο βιβλίο, Έγκλημα στην κρουαζιέρα, σε μετάφραση της Βιολέττας Ζεύκη. Η σειρά, που ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη, έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει γίνει πλέον κλασική! Αυτή τη φορά η Άγκαθα και ο Λάρι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση κατασκοπείας με φόντο τα νορβηγικά φιόρδ.

Ο τέταρτος τίτλος της σειράς Οι Μυστικοί Επτά της Ένιντ Μπλάιτον, με τίτλο Η απαγωγή.

Στην επιτυχημένη παιδική σειρά Η υπέροχη Όστεν, θα κυκλοφορήσει ο έκτος τίτλος, Μάνσφιλντ Παρκ, σε μετάφραση της Ράνιας Μπουμπουρή. Ο κόσμος των μυθιστορημάτων της Τζέιν Όστεν παρουσιάζεται με προσιτό τρόπο στα παιδιά μέσα από σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές, ενώ στο τέλος του βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για τη συγγραφέα, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων της εποχής εκείνης.

1 Νοεμβρίου

ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ελληνική Πεζογραφία

Έπειτα από το επιτυχημένο αστυνομικό μυθιστόρημα Ο θεριστής της Κυψέλης, η Έλενα Κορδέλλα επιστρέφει με ένα ακόμα καθηλωτικό βιβλίο. Η Κόκκινη Βίλα είναι ένα ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα κερδίσει από την πρώτη στιγμή τους λάτρεις του είδους.

Στην Κλασική Σειρά Μίνωας προστίθεται ένα ακόμα αριστούργημα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Γρηγόριου Ξενόπουλου. Το βιβλίο Στέλλα Βιολάντη είναι ένα θεατρικό δράμα που γράφτηκε για πρώτη φορά το 1901 ως διήγημα με διαφορετικό τίτλο. Το 1909 ο ίδιος ο συγγραφέας διασκεύασε το διήγημα σε θεατρικό έργο. Την ίδια χρονιά μεταφέρθηκε στο θέατρο με πρωταγωνίστρια τη Μαρίκα Κοτοπούλη, ενώ το 1931 κινηματογραφήθηκε σε σενάριο του ίδιου του Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Λούμου και με πρωταγωνίστρια την Ελένη Παπαδάκη.

Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Η κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας εγκαινιάζεται με τα δύο πρώτα μυθιστορήματα του σπουδαίου συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς! Τα βιβλία Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ και Το ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος, σε μετάφραση του Δημήτρη Αρβανίτη, θα κυκλοφορήσουν με νέα εξώφυλλα και με προλόγους σπουδαίων λογοτεχνικών και μη προσωπικοτήτων, και αναμένεται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις του είδους – παλιούς γνώστες της σειράς, αλλά και νέους αναγνώστες! Όλα τα βιβλία της σειράς, πέντε στο σύνολο, θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τις εκδόσεις Μίνωας.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει Το διαμέρισμα στο Παρίσι, σε μετάφραση της Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου, το νέο ψυχολογικό θρίλερ της συγγραφέως των best sellers Το καταφύγιο και Η λίστα Λούσι Φόλει. Ένα νέο μυστήριο που κόβει την ανάσα, σε μια πολυκατοικία του Παρισιού, όπου κάθε ένοικος έχει κάτι να κρύψει…

Η συγγραφέας Χόλι Μίλερ του κοινωνικού μυθιστορήματος Δεν μπορώ να σου πω αντίο, που συγκίνησε χιλιάδες αναγνώστες, επιστρέφει με το νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Δύο ζωές (προσωρινός τίτλος), σε μετάφραση της Ντόρας Δαρβίρη. Μια αφοπλιστικά ειλικρινής ιστορία που θέτει τα ερωτήματα: Είναι το πεπρωμένο αυτό που αποφασίζει ποιοι πρέπει να είμαστε και ποιον πρέπει να αγαπάμε; Και υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αδελφή ψυχή;

Non-Fiction

Μετά το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη vegan μαγειρική, η Madame Ginger επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της! Ένα πρωτότυπο cookbook, με νέες συνταγές και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης, θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του γνωστού Νευρολόγου-Ψυχιάτρου Γιώργου Δημόπουλου. Στο βιβλίο Αυτοεκτίμηση παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές ώστε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας, αρνούμενοι την υποτίµηση, τις συµπλεγµατικές καταστάσεις και τον υποβιβασµό κάθε ανθρώπινης αξίας προς ίδιον συµφέρον.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 2-6

Τα τρία μικρά λυκάκια, το αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, του παραμυθά της παιδικής μας ηλικίας, γιορτάζουν 30 χρόνια σαρωτικής διεθνούς επιτυχίας με μια απολαυστική τρισδιάστατη έκδοση του κλασικού τους παραμυθιού! Ένα μαγευτικό ποπ απ βιβλίο με την ιστορία που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες!

Η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων Κλασικές ιστορίες με τους ήρωες της Disney περιλαμβάνει διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας διασκευασμένα με χιούμορ και ευαισθησία, με πρωταγωνιστές τον Μίκυ, τη Μίννι και όλη την αγαπημένη παρέα. Το νησί του θησαυρού και οι Μικρές κυρίες είναι οι πρώτοι δύο τίτλοι που φέρνουν σ’ επαφή τα μικρά παιδιά με κλασικά έργα μέσα από τη ματιά της Disney.

Σύντομες ιστορίες που διαβάζονται σε 5 λεπτά, ιδανικός χρόνος για το βράδυ αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της νέας σειράς Πεντάλεπτες ιστορίες της Disney, στον πρώτο τίτλο της οποίας την τιμητική τους έχουν πολυαγαπημένοι χνουδωτοί
φίλοι των παιδιών, που τους καλούν να ζήσουν παρέα πολλές περιπέτειες. Είστε έτοιμοι για Πεντάλεπτες ιστορίες με χνουδωτούς φίλους;

Για παιδιά ηλικίας 7-11

Οι εκδόσεις Μίνωας φέρνουν τον πολυαγαπημένο ήρωα των παιδιών Τζερόνιμο Στίλτον σε μια νέα, απίθανη σειρά κλασικών κόμικ, που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες, κρατώντας τους την πιο απολαυστική συντροφιά! Ο πασίγνωστος διευθυντής της πιο διάσημης εφημερίδας της Ποντικονήσου μπλέκει στη μία περιπέτεια μετά την άλλη, έχοντας να αντιμετωπίσει κάθε φορά τους μεγαλύτερους εχθρούς, τους Γάτους Πειρατές.

Στους δύο πρώτους τίτλους της σειράς, Η ανακάλυψη της Αμερικής και το Μυστικό της Σφίγγας, ο Τζερόνιμο Στίλτον ταξιδεύει στον χρόνο, φτάνοντας πίσω στο 1492 και στο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου που οδήγησε στην ανακάλυψη της Αμερικής, καθώς και στην αρχαία Αίγυπτο, στην αυλή του Φαραώ Χεφρήν, για να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια των Γάτων Πειρατών και να σώσει την ιστορία.

Μια νέα ξεκαρδιστική ιστορία στη σειρά Το Μπλοκάκι ενός UFO, τη Νο1 σειρά στις καρδιές των παιδιών, που κυκλοφορεί ανανεωμένη από τις εκδόσεις Μίνωας! Ο έβδομος τίτλος Εράσμους και… φύγαμε!, των δημιουργών Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση, θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Στη σειρά Στις ράγες του μυστηρίου, που υπογράφουν η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μ. Γκ. Λενάρντ, ο Σαμ Σέτζμαν και η εικονογράφος Ελίζα Παγκανέλι, προστίθεται το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Κίνδυνος στο Καταραμένο Πέρασμα, σε μετάφραση της Ευγενίας Κολυδά. Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων!

Οι μικροί φαν του ποδοσφαίρου θα μάθουν τα πάντα για τον Νεϊμάρ και τον Κέιν στα δύο νέα βιβλία της σειράς Αστέρια του ποδοσφαίρου, Ο Νεϊμάρ τα σπάει και Ο Κέιν τα σπάει, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.