Σάββατο, 18 Ιουνίου, η απονομή των βραβείων Κλεψύδρα

Απονέμονται το Σάββατο, στις 18 Ιουνίου και ώρα 8 τα βραβεία Κλεψύδρα

Σάββατο, 18 Ιουνίου, η απονομή των βραβείων Κλεψύδρα

Το Βραβείο πεζογραφίας του περιοδικού Κλεψύδρα συμπλήρωσε 10 χρόνια, διανύοντας μια σημαντική διαδρομή που επέτρεψε στα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής να αξιολογήσουν σημαντικά βιβλία, βιώνοντας αφενός μια ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία και αφετέρου τη χαρά της επικοινωνίας, της ανταλλαγής γόνιμων ανησυχιών και της καλλιέργειας του δημιουργικού προβληματισμού. Την Κριτική Επιτροπή στελέχωσαν σημαντικοί άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων και των Τεχνών στους οποίους το περιοδικό οφείλει θερμές ευχαριστίες και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Αλφαβητικά οι άνθρωποι που διετέλεσαν Μέλη της Κριτικής Επιτροπής:

Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δημήτρης Θάνας, Περικλής Λιανός, Εριφύλη Μαρωνίτη, Κυριακή Μπεϊόγλου, Νίκος Παπαγεωργίου, Έφη Ριζά, Κατερίνα Σπυροπούλου, Δημήτρης Στεφανάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Τέσυ Μπάιλα, Γιώργος Χάκας.

Σάββατο, 18 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα στον πεζόδρομο του βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, θα απονεμηθούν τα βραβεία Κλεψύδρα των τριών τελευταίων χρόνων.

Το βραβείο Κλεψύδρα 2020 θα απονεμηθεί στον Χρήστο Κυθρεώτη για το βιβλίο του «Εκεί που ζούμε» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το βραβείο Κλεψύδρα 2021 θα απονεμηθεί εξ ημισείας στον Δημήτρη Οικονόμου για το βιβλίο του «Ο τελευταίος φύλακας» από τις εκδόσεις Ίκαρος και στον Γιάννη Μακριδάκη για το βιβλίο του «Ενάμιση δευτερόλεπτο φως» από τις εκδόσεις Εστία.

Το βραβείο Κλεψύδρα 2022 θα απονεμηθεί στον Φαίδωνα Ταμβακάκη για το βιβλίο του «Το τελευταίο ποστάλι» από τις εκδόσεις Εστία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.