Το μυστικό του φούρνου – Stephen Kiernan

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο Το μυστικό του φούρνου, του Stephen Kiernan.

Το μυστικό του φούρνου – Stephen Kiernan

5 Ιουνίου 1944. Στο χωριό Βερζέρ, στην ακτή της Νορμανδίας, η νεαρή Έμα, η φουρνάρισσα του χωριού, μετά την επίταξη του φούρνου της από τους Γερμανούς, είναι υποχρεωμένη να τους φτιάχνει καθημερινά το ψωμί τους με το μετρημένο αλεύρι που της προμηθεύουν. Κατορθώνει με έξυπνο και ευρηματικό τρόπο, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να εξασφαλίζει επιπλέον ψωμί, με το οποίο προμηθεύει τους συχωριανούς της, βοηθώντας τους να κρατηθούν στη ζωή.

Κάτω από το ψυχρό, άγρυπνο βλέμμα των ένοπλων στρατιωτών, η Έμα έχει οργανώσει ένα μυστικό δίκτυο ανταλλαγών, κλείνει συμφωνίες, παρατηρεί, κρατά μυστικά. Το δώρο της Έμα στο χωριό είναι κάτι παραπάνω από λίγες ξεροψημένες μπαγκέτες, προσφέρει μια γεύση ελπίδας.

Μια συγκινητική ιστορία για το θάρρος, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και την αντοχή
της ανθρώπινης ψυχής στο σκηνικό ενός μικρού χωριού της Νορμανδίας τις παραμονές της απόβασης των Συμμάχων.

Συγγραφέας
Ο Στίβεν Κίρναν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Αποφοίτησε από το Middlebury College και έλαβε Master of Arts από το Hopkins University και Master of Fine Arts από το Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του University of Iowa. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για περισσότερα από είκοσι χρόνια και τιμήθηκε με πάνω από σαράντα βραβεία, μεταξύ των οποίων τα George Polk Award και Scripps Howard Award. Δραστηριοποιείται σε επιτροπές για την ίδρυση Ιατρείων Πόνου και δίνει διαλέξεις για την αξία της Παρηγορικής Αγωγής. Το μυστικό του φούρνου είναι το τρίτο του μυθιστόρημα, μετά τα The Hummingbird και The Curiosity.

Πληροφορίες έκδοσης: Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Τιμή: 15,50 €, Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ., Σελίδες: 368, ISBN: 978-960-461-831-6

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox