Τα ταξίδια μου με την Ζακλίν Κένεντι: Tο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του σωματοφύλακα της Τζάκι Κένεντι

O πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Κλιντ Χιλ ήταν υπεύθυνος για την προστασία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Ζακλίν Κένεντι μετά την εκλογή του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

Τα ταξίδια μου με την Ζακλίν Κένεντι: Tο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του σωματοφύλακα της Τζάκι Κένεντι

Ο Χιλ θα μνημονεύεται για πάντα ως ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών που προσπάθησε να σώσει τη ζωή του Τζον. Φ. Κένεντι. Σε ηλικία 90 ετών, είναι ο τελευταίος επιζών που βρισκόταν στην προεδρική λιμουζίνα του Κένεντι εκείνη την ημέρα, μετά και τον θάνατο της Νέλι Κόναλι, πρώην πρώτης κυρίας του Τέξας, το 2006.

Από το 1960 έως το 1964 ήταν δίπλα στη Τζάκι σε κάθε δημόσια εμφάνιση και ήταν μαζί της εκείνη τη μοιραία μέρα του Νοέμβρη στο Ντάλας - όταν πήδηξε στο πίσω μέρος του ανοιχτού αυτοκινήτου μπροστά από την Πρώτη Κυρία.

Αποσύρθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες το 1975 και από τότε έγινε συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής. Για το πιο πρόσφατο βιβλίο του "My Travels With Mrs. Kennedy" η αφορμή ήταν ένα ξεχασμένο μπαούλο στο υπόγειό του, γεμάτο με γράμματα, φωτογραφίες και αναμνηστικά από τα ταξίδια του με την Ζακλίν Κένεντι στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

«Όταν ταξιδεύετε με κάποιον, βιώνετε πράγματα που δεν μπορούν να εκτιμηθούν πλήρως από όποιον δεν ήταν εκεί» λεει ο Χιλ .

«Το βιβλίο μας μεταφέρει πίσω σε εκείνη την εποχή. Είναι πολύ συγκινητικό. Παρέχει ιστορία, αλλά δείχνει επίσης πόσο σπουδαία πρέσβειρα ήταν ως πρώτη κυρία για την Αμερική. Και υπάρχει η πολύ γλυκιά ιστορία της υπέροχης σχέσης που είχαν αυτή και ο Κλιντ. Νιώθεις τη μαγεία και τον δεσμό που αναπτύσσεται σε αυτά τα ταξίδια» σημειώνει.

«Στον Λευκό Οίκο ήταν πιο κουμπωμένη. Αλλά μόλις ξεφεύγαμε, ήταν πιο ανοιχτή, ανέμελη, απολάμβανε τη ζωή» δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου

Ο Χιλ εχει γράψει στο παρελθόν άλλα δύο βιβλία: «Mrs. Kennedy and Me» που εκδόθηκε το 2012 και «Five Presidents: My Extraordinary Journey with Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, and Ford», που κυκλοφόρησε το 2017.

Το βιβλίο, θα δημοσιευθεί στις 11 Οκτωβρίου από την Gallery imprint of Simon & Schuster και έχει ως φωτογραφία εξωφύλλου ένα πολύ χαρούμενο ενσταντανέ που τραβήχτηκε στο γιοτ του Ιταλού μεγιστάνα της Fiat Gianni Agnelli στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι.

Σύμφωνα με τον Χιλ και τη συν-συγγραφέα Λίζα Μακ Κάμπιν Χιλ, το νέο βιβλίο θα περιλαμβάνει προσωπικές ιστορίες και περισσότερες από 200 σπάνιες και αποκαλυπτικές φωτογραφίες.