Εκδόσεις Μίνωας 70 χρονών, με παρουσίαση βιβλίων

Το 2022 είναι η χρονιά των Εκδόσεων "Μίνωας" και εκτός από τη συμπλήρωση των 70 χρόνων εκδοτικής πορείας παρουσιάζουν στο κοινό βιβλία με μεγάλη λογοτεχνική αξία, τα οποία θα χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!

Εκδόσεις Μίνωας 70 χρονών, με παρουσίαση βιβλίων

Νέοι συγγραφείς, αγαπημένες σειρές βιβλίων, καινούριες εκδόσεις από αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα σύγχρονα παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στο νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε τρία μέρη: Στις 9, 23 και 30 Μαΐου.

ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ελληνική Πεζογραφία

9 Μαΐου:
Έπειτα από το επιτυχημένο Μυθιστόρημα με κλειδί, θα κυκλοφορήσει το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με τίτλο Στον 5ο όροφο της Νομικής. Ο συγγραφέας, που εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας, συνθέτει μια νέα ιστορία με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Μάρκου, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;».

23 Μαΐου:
Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη, με τίτλο Ζώνη 5. Ένα δυστοπικό, αγωνιώδες μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί και υπόσχεται να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης! Η συγγραφέας μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα…

30 Μαΐου:
Στην κλασική σειρά Μίνωας προστίθεται το γνωστό βιβλίο του Γρηγόριου Ξενόπουλου, Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα.


Μεταφρασμένη Πεζογραφία

9 Μαΐου:
Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Μαρί Βαρέιγ Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες, σε μετάφραση της Στέργιας Κάββαλου, περιγράφει τις ειλικρινείς σκέψεις και τα συναισθήματα των γυναικών αναφορικά με τη μητρότητα.

Το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως του best seller Τα εξαφανισμένα κορίτσια του Παρισιού, Παμ Τζενόφ. Στο νέο της ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι, σε μετάφραση της Αναστασίας Δεληγιάννη, ξετυλίγεται η ιστορία δύο γυναικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κρακοβία του 1942. Η συγγραφέας μάς δίνει μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία που θα συγκινήσει και θα προβληματίσει τους αναγνώστες.


Ένα ακόμα ιστορικό μυθιστόρημα και από τη συγγραφέα Λίλι Γκράχαμ, που με το προηγούμενο βιβλίο της, Το παιδί του Άουσβιτς, κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Το νέο βιβλίο της με τίτλο Η Γερμανίδα, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά, περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δύο εφήβων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το επόμενο βιβλίο της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων Οι έρευνες του Δικαστή Τι του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ, με τίτλο Το κόκκινο περίπτερο, σε μετάφραση της Χριστιάνας Σαμαρά. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται έξι εικόνες κινέζικης τεχνοτροπίας σχεδιασμένες από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Στην εμβληματική Κλασική Σειρά των εκδόσεων Μίνωας προστίθεται το κλασικό αριστούργημα της Σαρλότ Μπροντέ Τζέιν Έιρ, σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου. Με το έργο αυτό η συγγραφέας θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.

23 Μαΐου:
Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα από την Ελίζαμπεθ Νομπλ, σε μετάφραση της Βιολέττας Ζεύκη, με τον τίτλο Οικογενειακές διακοπές, που δίνει αμέσως το στίγμα του τι περιμένει τον αναγνώστη στις σελίδες του βιβλίου!

30 Μαΐου:
Από τη συγγραφέα του best seller Η πρώτη εντύπωση –που έγινε επιτυχημένη σειρά στην HBO με τον τίτλο The Undoing– Τζιν Χανφ Κόρελιτζ έρχεται ένα ακόμα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο Η πλοκή, σε μετάφραση της Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου.

Το καθηλωτικό ιστορικό μυθιστόρημα (μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη) της Λίζα Σκότολαϊν Eternal (προσωρινός τίτλος) με φόντο τη Ρώμη, όπου εξαπολύονται οι κτηνώδεις επιθέσεις κατά των Εβραίων της πόλης από τους ναζί.

Ένα αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα, με τον πρωτότυπο τίτλο The pale blue eye, του συγγραφέα Λούι Μπέιαρντ, σε μετάφραση της Μαρίας Φακίνου. Το ομώνυμο βιβλίο αναμένεται στο τέλος του 2022 να μεταφερθεί στο Netflix, με ένα καστ που θα συζητηθεί.
Τέλος, επανακυκλοφορούν τα επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα του Πιερ Λεμέτρ, Αλέξ, Ανν, Ιρέν σε σχήμα pocket.


Non-Fiction

9 Μαΐου:
Το νέο βιβλίο του Βεξ Κινγκ με τίτλο Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου, σε μετάφραση της Νοέλας Ελιασά. Ο Κινγκ είναι από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτό οφείλεται στο ότι ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα όσων συμβουλεύει, καθώς οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι. Το νέο του βιβλίο έχει ήδη –πριν από την έκδοσή του στα ελληνικά– κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

23 Μαΐου:
Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι! Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Κατρίν Τεστά, στο οποίο περιλαμβάνονται 10 συμβουλές για να κάνουμε ξανά μαγική την καθημερινότητά μας! Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.