Ανθρώπων σκέψεις
Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να 'ρθει. Pablo Neruda

Δέκα ήρωες θα πεθάνουν

Δέκα ήρωες θα πεθάνουν

Αν υπάρχουν πράγματι δυο πύλες στην ζωή, ο άνθρωπος μπαίνει σε αυτή με τον έρωτα και βγαίνει με το θάνατο. Κι επειδή τον έρωτα κανείς δεν θα καταφέρει ποτέ να τον συλλάβει στο ασύνορο άκρο του, μας μένει ο θάνατος για να παίζουμε μαζί του το παιχνίδι της αφήγησης.

Σε αυτά τα βιβλία οι ήρωες πρόκειται να πεθάνουν.

Ο Ζυλιέν Σορέλ καταδικάζεται σε θάνατο ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας της πρώην ερωμένης του κι αυτό συμβαίνει στο Κόκκινο και το Μαύρο, του Σταντάλ.

Ο Ιβάν Ίλιτς χαροπαλεύει μπροστά στο άλυτο μυστήριο μιας ασθένειας που κανείς δεν μπορεί να κατονομάσει. Αν η αρρώστια είναι ο θάνατος μεταμορφωμένος, ποιος ο λόγος να της δίνουμε όνομα, θα σκέφτηκε ο Λέων Τολστόι στην διάσημη νουβέλα του ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς.

Η Κάρμεν, η άστατη κι εξεγερμένη τσιγγάνα, θα πεθάνει από «γλυκιά» μαχαιριά, από το χέρι ενός εραστή που την μονοπωλεί για λογαριασμό του. Η νουβέλα του Μεριμέ που πήρε το όνομα της Κάρμεν, έγινε μύθος.

Ο Πάμπλο Ιμπιέτα, Ισπανός αναρχικός, ζει την τελευταία νύχτα της ζωής του στο διάσημο διήγημα του Ζαν Πολ Σαρτρ, ο Τοίχος.

Ο Μερσώ, ο ήρωας του Καμύ, αυτός ο «Ξένος», που δολοφονεί χωρίς ευλογοφανή λόγο έναν Άραβα, ακολουθεί στωικά την πορεία προς την γκιλοτίνα.

Η Κάθριν Μπάρκλεϊ η ηρωίδα του Χεμινγουέι στο μυθιστόρημά του Αποχαιρετισμός στα όπλα θα πεθάνει για να δώσει ζωή, όταν πια αυτή και ο εραστής της φαίνεται να έχουν ξεφύγει από την μέγγενη του πολέμου.

Ο Ρουμπασόφ, πρώην μέλος της ιστορικής ηγεσίας του Κόμματος, έχει από καιρό μπει στο στόχαστρο του θανάτου, μέσα από τις σταλινικές δίκες και το αριστουργηματικό Μηδέν και το Άπειρο, του Άρθουρ Καίσλερ.

Η Άννα Καρένινα θα πέσει στις ράγες του τρένου, δίνοντας τέλος στην αδιέξοδη ζωή της στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τολστόι.

Ο Ματία Πασκάλ θα πεθάνει ή θα κάνει τους άλλους να πιστέψουν τον θάνατό του. Ο Μακαρίτης Ματία Πασκάλ του Πιραντέλο είναι ίσως το σημαντικότερο Ιταλικό μυθιστόρημα για το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα.

Η Κάθριν Έρνσο, ο δαιμονικός έρωτας του Χίθκλιφ στο πολύκροτο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ, Ανεμοδαρμένα Ύψη, θα πεθάνει πάνω στη γέννα.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ