«Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα», της Ελισάβετ Φιλιππούλη

Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Φιλιππούλη για το κίνητρο προς τις γυναίκες στη διεκδίκηση δικαιωμάτων και στόχων τους. 

«Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα», της Ελισάβετ Φιλιππούλη

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα», στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και με αφορμή την κυκλοφορία του ομότιτλου βιβλίου των Εκδόσεων Floral Books και της Brainfood Εκδοτικής.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο και στο πλαίσιο του μήνα αφιερωμένου στην Γυναίκα, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που συντόνισε ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος μεταξύ της συγγραφέως, Ελισάβετ Φιλιππούλη, και καταξιωμένων κυριών που έχουν συνεισφέρει και στο βιβλίο με επιστολές τους.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, η ηθοποιός και παραγωγός Μιμή Ντενίση, η οικονομολόγος Βίκυ Κουρμούζη-Πράις, αλλά και η Αμερικανίδα φεμινίστρια Τζέραλντιν Σαρπ Νιούτον, μαζί με την Ιταλίδα συγγραφέα και επιχειρηματία Πάολα Νταϊάνα, οι οποίες ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για την εκδήλωση. Η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνδέθηκε μέσω βιντεοκλήσης με το αμφιθέατρο της εκδήλωσης, καταθέτοντας και τις δικές της σκέψεις για τα θέματα που συζητήθηκαν το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη, «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας», αποτελεί μια συλλογή πρωτότυπων επιστολών καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο, ένα συλλογικό έργο που έχει στόχο να δώσει κίνητρο και δύναμη σε άλλες γυναίκες να διεκδικούν άφοβα τα δικαιώματα και τους στόχους τους.

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ’ ένα είδος «συλλογικής φωνής» για κοινωνικά ζητήματα όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, το ΛΟΑΤ κίνημα, η βία κατά των γυναικών και ο ρατσισμός, η πανδημία της COVID-19.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε στο αμφιθέατρο του λαμπερού Μουσείου της Ακρόπολης ο εκδότης του βιβλίου, Νίκος Χατζόπουλος, ενώ πριν από την έναρξη της συζήτησης απηύθυνε χαιρετισμό ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge.