Το νέο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι

Ο πολυβραβευμένος (και πάντα υποψήφιος για Νόμπελ) Χαρούκι Μουρακάμι «έρχεται» ξανά στην Ελλάδα με το «Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε», από τις «εκδόσεις Ψυχογιός»

Το νέο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι

Ο συγγραφέας-φαινόμενο του new age μυθιστορήματος «Το Κουρδιστό Πουλί», που όλοι κάθε χρόνο περιμένουν μάταια έως τώρα να τον δουν να κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Χαρούκι Μουρακάμι, θα επιστρέψει στη χώρα μας με τη μετάφραση ενός δίτομου μυθιστορήματος που σόκαρε κοινό και κριτικούς όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία.

Το «Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε» είναι η ιστορία ενός ζωγράφου που εγκαταλείπει τόσο την τέχνη του όσο και τη γυναίκα του και κάνει ένα παράξενο road trip. Στη διαδρομή, συναντά μια κυνηγημένη γυναίκα, με την οποία βιώνει σε ένα μοτέλ μια οργιώδη σεξουαλική εμπειρία, η οποία όμως το επόμενο πρωί εξαφανίζεται. Ο πρώτος τόμος του μυθιστορήματος του Χαρούκι Μουρακάμι, που προκάλεσε σάλο με τις σεξουαλικές περιγραφές του και απαγορεύτηκε στους ανήλικους αναγνώστες, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 7 Απριλίου, σε μετάφραση Βασίλη Κιμούλη.

Ο ΧΑΡΟΥΚΙ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Κιότο το 1949 και παντρεύτηκε πολύ νωρίς, λίγο μετά τα είκοσι. Αποδίδει την απόφασή του να γράψει σε μια παράδοξη στιγμή αιφνίδιας έμπνευσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ. Παράλληλα με τη νυχτερινή εργασία του, εξακολούθησε να γράφει και να μεταφράζει μεγάλους Αμερικανούς συγγραφείς, αλλά στράφηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μόνο μετά την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματος ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 10.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έγινε κινηματογραφική ταινία. Έκτοτε ο Μουρακάμι μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Χαβάη. Αγαπάει ιδιαίτερα το τρέξιμο και έκανε κάποτε, μόνος του, τη διαδρομή του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Franz Kafka και Jerusalem, καθώς και το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Ιαπωνίας, το Yomiury, ενώ βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους υποψηφίους για το βραβείο Νόμπελ.