Waterstones: Πλήρωσε 50 χρόνια μετά
Αν έχετε ξεχάσει να πληρώσετε για τα βιβλία σας φεύγοντας από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας, να ξέρετε ότι ποτέ δεν είναι αργά. Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που ένας άγνωστος ή άγνωστη έφυγε από ένα βιβλιοπωλείο Waterstones, στο κέντρο του Λονδίνου, ξεχνώντας να πληρώσει για μερικά βιβλία.
Μέχρι που έστειλε μια ανώνυμη επιστολή πριν από μερικές ημέρες μαζί με μερικές δεκάδες λίρες. «Το 1974 ξέχασα να πληρώσω για μερικά βιβλία, πέρασε καιρός και με τον πληθωρισμό το κόστος θα είναι περίπου 100 λίρες. Οπότε σας στέλνω 120 λίρες για να αναπληρώσω τη μη πληρωμή τους». Τα βιβλιοπωλεία ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν τα χρήματα στο BookTrust, μια πρωτοβουλία ενθάρρυνσης της παιδικής φιλαναγνωσίας.
«Φάουλ» των Waterstones
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
«Συγγνώμη», όμως, ζήτησε η αλυσίδα βιβλιοπωλείων στον βραβευμένο συγγραφέα Derek Owusu, από τον οποίοι οι υπεύθυνοι ενός βιβλιοπωλείου ζήτησαν να ελέγξουν την ταυτότητά του όταν εκείνος μπήκε σε ένα κατάστημα του Λονδίνου για να υπογράψει βιβλία του. Ο Owusu, μάλιστα, αναφέρθηκε στο περιστατικό στο Twitter ρωτώντας άλλους συναδέλφους του αν είχαν παρόμοια εμπειρία. Εκπρόσωπος των Waterstones σημείωσε ότι ο έλεγχος έγινε από εποχιακό προσωπικό που δεν είχε εμπειρία και τα βιβλιοπωλεία θεωρούν πως κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο και αγενές. «Δεν υπήρξε ρατσιστική πρόθεση», σημείωσε ο εκπρόσωπος των βιβλιοπωλείων σε ξένα μέσα ενημέρωσης.
Σπουδαία επέτειος 150 ετών
Περισσότερο από έναν αιώνα ζωής κλείνει σήμερα το περιοδικό βιβλίου Publishers’ Weekly. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού, με την αρχική ονομασία The Weekly Trade Circular, εκδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1872 και ένα χρόνο μετά το περιοδικό απέκτησε τον τίτλο με τον οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό. Το περιοδικό για να γιορτάσει την επέτειο των 150 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του δημιούργησε ένα νέο λογότυπο και κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ από το πλούσιο αρχείο του. Μέσα από τις σελίδες του, οι δημοσιογράφοι και οι κριτικοί του περιοδικού κατέγραψαν την αλλαγή του εκδοτικού χώρου και τη γέννηση των σύγχρονων λογοτεχνικών ρευμάτων.
πηγή: «Κ»