Εκδόσεις Μεταίχμιο: Τι θα διαβάσουμε το φθινόπωρο

Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018!

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Τι θα διαβάσουμε το φθινόπωρο

Ανάμεσά τους, τα νέα μυθιστορήματα των Βασίλη Αλεξάκη, Κώστα Ακρίβου, Τάκη Θεοδωρόπουλου, Κώστα Β. Κατσουλάρη, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Γιώργου Συμπάρδη και Πέτρου Τατσόπουλου, καθώς και το πρώτο μυθιστόρημα του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Πιατά.

Σκέψη και προβληματισμός

Φεύγοντας από τη λογοτεχνία, αρκετά βιβλία φέτος θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας για σκέψη και προβληματισμό, όπως η απόπειρα συνθετικής προσέγγισης του 1821 και των πρώτων ετών του ελεύθερου κράτους με τίτλο 1821: Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους από τρεις σημαντικούς ιστορικούς, τον Θάνο Βερέμη, τον Γιάννη Κολιόπουλο και τον Ιάκωβο Δ. Μιχαηλίδη, η συντονισμένη επιστημονικά προσπάθεια των καταξιωμένων ιστορικών Στράτου Ν. Δορδανά και Βάιου Καλογρηά να φωτίσουν πτυχές της ζωής των Ελλήνων, πολιτικών προσφύγων ως επί το πλείστον, στην Ανατολική Γερμανία, στο βιβλίο τους με τίτλο Στα δίχτυα της Στάζι, το νέο βιβλίο του κορυφαίου αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου για την ιστορία και το μέλλον του Σύμπαντος με τίτλο Η άνοιξη του Σύμπαντος κ.ά.

Ξένη Πεζογραφία

Στις προθήκες της ξένης πεζογραφίας οι αναγνώστες θα βρουν βιβλία σπουδαίων συγγραφέων: το πρώτο μυθιστόρημα της νέας σταρ του αμερικανικού μυθιστορήματος Hanya Yanagihara με τίτλο Οι άνθρωποι στα δέντρα, το πολυαναμενόμενο βιβλίο της πολυδιαβασμένης, πολυμεταφρασμένης και με πάμπολλες διακρίσεις Αμερικανίδας συγγραφέα Nicole Krauss που έχει τίτλο Δάσος σκοτεινό, το δεύτερο μυθιστόρημα της Celeste Ng Μικρές φωτιές παντού που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς, το πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Ένας έρωτας του Ιταλού μυθιστοριογράφου Dino Buzzati, το κλασικό έργο Ο βασιλεύς των ορέων του Γάλλου περιηγητή και συγγραφέα Εντμόντ Αμπού κ.ά.

Νέες «Μεγάλες Αφηγήσεις»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεχίζουν και εμπλουτίζουν με δύο νέους τίτλους τη σειρά «Μεγάλες αφηγήσεις» που επιμελείται ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και περιλαμβάνει αριστουργήματα της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας που ξεπέρασαν το φράγμα του χρόνου και συνεχίζουν να διαβάζονται με αμείωτο ενδιαφέρον: το ανεπανάληπτο αριστούργημα του Ιρλανδού Bram Stoker Δράκουλας και η Οικογενειακή ευτυχία, μία από τις δημοφιλέστερες νουβέλες του εμβληματικού Λέοντα Τολστόι.

Αστυνομική Λογοτεχνία

Στην αστυνομική λογοτεχνία η αγωνία κορυφώνεται με το νέο συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ της Βρετανίδας Clare Mackintosh που έχει τίτλο Σε είδα, με το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα Στο δάσος της ταλαντούχας Tana French από την Ιρλανδία, με Το μήνυμα της Ισλανδής βασίλισσας του σκανδιναβικού νουάρ Yrsa Sigurdardóttir, που θα συνταράξει ακόμα και τους πιο έμπειρους αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας, ενώ ο αρχηγός της πρώτης εθνικής των Σουηδών συγγραφέων Arne Dahl στήνει μια νέα σειρά που διαφέρει από τα προηγούμενα έργα του με δεξιοτεχνικό σασπένς που θα σημάνει τη μεγάλη διεθνή αναγνώρισή του: πρώτο βιβλίο Επτά μείον ένα, ένα πανέξυπνο θρίλερ με εκπληκτικές ανατροπές και ψυχολογική διορατικότητα.

Η Σουηδή Susanne Jansson κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο του αστυνομικού με ένα μυθιστόρημα σασπένς και μυστηρίου που τιτλοφορείται Ο βάλτος των χαμένων ψυχών, ενώ η Βρετανίδα Kate Hamer επιστρέφει με ένα σκοτεινό παραμύθι για το τέλος της αθωότητας και τίτλο Μην το πεις πουθενά. Ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ Stuart Neville υπογράφει ως Haylen Beck ένα αγωνιώδες θρίλερ για τον αγώνα μιας γυναίκας να σώσει ό,τι αγαπά κόντρα στο αδιανόητο κακό. Τίτλος του βιβλίου Εφιάλτης στην Αριζόνα.

Μετά το συναρπαστικό του ντεμπούτο τη Μαριονέτα, ο Βρετανός Daniel Cole επανέρχεται με μια συνέχεια ανώτερη κάθε προσδοκίας, την Κρεμάλα, ενώ η Βρετανίδα Susie Steiner με τα Άγνωστα πρόσωπα, τη δεύτερη περιπέτεια της Μανόν Μπράντσο που πρωτογνωρίσαμε στο Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τέλος, το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Germania» του Γερμανού Harald Gilbers με τίτλο Οι γιοι του Όντιν αναμένεται να ενθουσιάσει ξανά.

Ιστορικά και πολιτικά δοκίμια

Ιστορικά και πολιτικά δοκίμια από κορυφαίους διανοούμενους θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία: Το πολυσυζητημένο βιβλίο Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες των πολιτικών επιστημόνων και καθηγητών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Steven Levitsky και Daniel Ziblatt που χαρακτηρίστηκε πολιτικό βιβλίο της χρονιάς. Οι André Kaspi & Hélène Harter παρουσιάζουν την ιστορία των προέδρων της Αμερικής αλλά και τη συγκεντρωτική ισχύ του αξιώματος στο Οι Αμερικανοί Πρόεδροι, ενώ ο Γερμανός Norman Ohler στο συναρπαστικό του μπεστ σέλερ Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ αποκαλύπτει ότι η χρήση ναρκωτικών ήταν ευρέως διαδεδομένη στους κύκλους των Ναζί.

Μια μεγαλόπνοη μελέτη με τίτλο Μαρξ και μαρξισμός για το πώς αναπτύχθηκε η σκέψη του Μαρξ καθώς και για το ποιες ήταν οι κυριότερες φιλοσοφικές του επιρροές, από τον κορυφαίο ιστορικό Gregory Claeys, αποδεικνύει ότι ο Μαρξ και ο Μαρξισμός εξακολουθούν να είναι επίκαιροι. Ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Γέιλ Jason Stanley στο βιβλίο του Πώς λειτουργεί ο φασισμός εντοπίζει τους δέκα πυλώνες της φασιστικής πολιτικής που χρησιμοποιούν οι ηγέτες για να διατηρηθούν στην εξουσία. Ο Γάλλος βυζαντινολόγος Michel Kaplan στο βιβλίο του Γιατί το Βυζάντιο; Μια αυτοκρατορία έντεκα αιώνων μας προσφέρει μια εύληπτη και συνοπτική κριτική παρουσίαση της ιστορίας του Βυζαντίου.

Τέλος, η Σύρια Yusra Mardini, που αγωνίστηκε με την ομάδα των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016, καταγράφει την προσωπική της μαρτυρία από τους βομβαρδισμένους δρόμους της Συρίας μέχρι τις πισίνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στο βιβλίο της με τίτλο Πεταλούδα: Η ιστορία μου, μια ιστορία διάσωσης, ελπίδας και θριάμβου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.metaixmio.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox