Ο Μόντσι θα είναι παρών στην παρουσίαση του βιβλίου «Μέθοδος Μόντσι 2.0»

Το Public και οι εκδόσεις MVP σας προσκαλούν, την Παρασκευή (25/6) στις 19:00, στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νταβίντ Πινίγια, «Μέθοδος Μόντσι 2.0».

Ο Μόντσι θα είναι παρών στην παρουσίαση του βιβλίου «Μέθοδος Μόντσι 2.0»

Το Public και οι εκδόσεις MVP σας προσκαλούν, την Παρασκευή 25/6 στις 19:00, στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νταβίντ Πινίγια «Μέθοδος Μόντσι 2.0». Μαζί του θα είναι ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Παρουσιαστής: Αλέξης Σπυρόπουλος, αθλητικός δημοσιογράφος - παρουσιαστής

Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο, κοινώς γνωστός ως Μόντσι, Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής και ο σημερινός Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Sevilla FC

Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ

Παναγιώτης Κονέ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ

Δημήτρης Ιτούδης, Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης στην ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο Ρινκόν, ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ

Μανόλο Χιμένεθ, Ισπανός επαγγελματίας προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής

Φρανκ Άρνεσεν, πρώην Δανός ποδοσφαιριστής. Ο Arnesen ήταν Διευθυντής Ποδοσφαίρου στους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους Tottenham Hotspur και Chelsea, και ήταν Sporting Director στις ομάδες Hamburger SV, Metalist Kharkiv και PAOK FC

Κριστιάνο Τζαρέτα, Τεχνικός Διευθυντής Γουότφορντ Premier League

Βίκτορ Όρτα, Τεχνικός Διευθυντής Λιντς Premier League

Μάριο Μπράνκο, πρώην Τεχνικός Διευθυντής ΠΑΟΚ που πήρε νταμπλ

Μιγκέλ Άνχελ Γκόμεθ, Τεχνικός Διευθυντής Βαγιαδολίδ

Ένα βιβλίο που πραγματεύεται το ποδόσφαιρο αλλά στην πραγματικότητα καλλιεργεί το σπόρο του καθενός που θέλει να γίνει ηγέτης.

Κάποιες φορές, ο αθλητισμός παίζει παράξενα παιχνίδια και ο ρόλος των ανθρώπων διαφοροποιείται. Ο ήρωας του βιβλίου μας ως ποδοσφαιριστής ήταν ένας μετριότατος τερματοφύλακας, που ήθελε να σπουδάσει νομική και να ασχοληθεί με την πολιτική. Ξαφνικά, όμως, είδε το δρόμο του να παίρνει διαφορετική κατεύθυνση. Δεν έγινε ποτέ Μέσι, ή Ρονάλντο, δεν έγινε ποτέ ένας σπουδαίος προπονητής. Κατάφερε όμως, να γίνει ο καλύτερος στο είδος του, σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολύ σπάνια, αν όχι ποτέ, έχει καταγραφεί στο παρελθόν, η εικόνα μίας ομάδας να μην είναι ένας παίκτης, ή ένας προπονητής. Σχεδόν ποτέ το σύνολο των φιλάθλων δεν ταυτίστηκε περισσότερο με έναν άνθρωπο, η δουλειά του οποίου τελείωσε πριν καν αρχίσουν οι αγώνες. Ποτέ στο παρελθόν, ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν αποθέωσε έναν άνθρωπο που είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, περισσότερο από τον σπουδαίο Μόντσι. Τον Μόντσι της Σεβίλλης, τον άνθρωπο που ανέλαβε μία ομάδα βουτηγμένη στα χρέη και από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, του ανθρώπους δηλαδή που είναι επιφορτισμένος με την επιλογή των μεταγραφών που θα κάνει μία ομάδα, κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό κολοσσό, αλλά και παίκτες που απέφεραν στο σύλλογό του εκατομμύρια.

Η περίφημη "Μέθοδος Μόντσι", για την οποία μιλάει ολόκληρος ο αθλητικός κόσμος, είναι κάτι περισσότερο από μία τακτική προσέγγιση μεταγραφών. Είναι μία ολόκληρη κοσμοθεωρία, που ξεκινάει από τη συστηματοποίηση της παρακολούθησης των ταλέντων όλου του κόσμου, με ένα δίκτυο ανθρώπων διάσπαρτων σε όλες τις πηγές ακατέργαστου ποδοσφαιρικού πλούτου, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει: Χαρακτήρα, προσωπικότητα, φαντασία, ρίσκο, διαχείριση ψυχών.

Το βιβλίο «Μέθοδος Μόντσι 2.0» είναι ριζωμένο σε ένα ποδοσφαιρικό έδαφος, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο. Είναι η επιτομή για όσους θέλουν να γίνουν Leaders. Εντός ή εκτός αθλητισμού.

Πηγή: public.gr