23 Απριλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, επειδή συμπίπτει με την ημερομηνία θανάτου δυο μεγάλων λογοτεχνών, του Μιγκέλ Θερβάντες και του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

23 Απριλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Photo Credits: Susan Q Yin από Unsplash

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που μας καλεί να ανακαλύψουμε την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Το 1995, η UNESCO καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου. Το σκεπτικό του οργανισμού ήταν να αποτίσει έναν παγκόσμιο φόρο τιμής στα βιβλία και στους συγγραφείς, ενθαρρύνοντας όλους -και ιδιαίτερα τους νέους- να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης και να αποκτήσουν έναν ανανεωμένο σεβασμό στην αναντικατάστατη συμβολή εκείνων που προώθησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Σε αυτό τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ μόνο για την ημέρα αυτή (23 Απριλίου) μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ενδιαφέρουσες μελέτες για τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τη Λογοτεχνία και την Ανάγνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr