Το νέο βιβλίο - λεύκωμα του Νίκου Ζώρη με τίτλο «Θρύλος Ολυμπιακός»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα - λογοτέχνη Νίκου Ζώρη με τίτλο «Θρύλος Ολυμπιακός! 

 

Το νέο βιβλίο - λεύκωμα του Νίκου Ζώρη με τίτλο «Θρύλος Ολυμπιακός»

Πρόκειται για το 16ο βιβλίο του Νίκου Ζώρη. Τα προηγούμενα 15 βιβλία του ήταν λογοτεχνικά. Αυτό το βιβλίο - λεύκωμα, μέσα στις 375 σελίδες του (σχήματος σελίδας μεγέθους Α4), περιλαμβάνει την 95χρονη ένδοξη ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, ενώ οι αναμνήσεις ζωντανεύουν και μέσα από τις 180 φωτογραφίες που υπάρχουν στο βιβλίο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πρωτοτυπία».

Αναλυτικά το μήνυμα του Νίκου Ζώρη:

«Φίλες και φίλοι, αυτές τις μέρες ολοκλήρωσα αυτό το βιβλίο - λεύκωμα, μετά από 5 χρόνια κοπιαστικής έρευνας και εργασίας. Από τότε που ήμουν μαθητής της πρώτης τάξης του Γυμνασίου (1968), είχα ως χόμπυ να κρατάω αποκόμματα από αθλητικές εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ. και έτσι δημιούργησα, όλα αυτά τα χρόνια, ένα πολύ μεγάλο αρχείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον Ολυμπιακό (κείμενα και φωτογραφίες), το οποίο αρχείο αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμο και με βοήθησε πάρα πολύ στη συγγραφή αυτού του βιβλίου μου.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αγαπώ πολύ και που άρχισα να παίζω από 12χρονο παιδί στις αλάνες, ενώ σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησα, παράλληλα με τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών και την εργασία μου στον τραπεζικό κλάδο, να αγωνίζομαι σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της Αθήνας επί 23 συνεχή χρόνια, στη θέση του επιτελικού μέσου (10άρι). Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης έχει γράψει ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο μοντέρνο χορογραφικό έργο τέχνης. Σ’ αυτό λοιπόν το όμορφο άθλημα, εγώ διάλεξα να αφοσιωθώ από μικρό παιδί είτε παίζοντας είτε παρακολουθώντας το ως φίλαθλος και να το βλέπω πάντα ως ένα χορογραφικό έργο τέχνης, χωρίς ποτέ η συμπεριφορά μου, ως φίλαθλος, να έχει στοιχεία φανατισμού, μεροληψίας ή ακρότητας. Αγαπώ και υποστηρίζω τον Ολυμπιακό από μικρό παιδί. Όμως, πάντοτε επεδείκνυα τον αναλογούντα σεβασμό και προς εκείνες τις ομάδες και τους παίκτες τους, που έπαιζαν ποιοτικό ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές πληρούσαν τα δικά μου κριτήρια ποιότητας και ήθους. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τη θερμή του ανταπόκριση αναφορικά με αυτό το βιβλίο μου, το οποίο έχει τόσο μεγάλη ζήτηση, που έχει εκπλήξει κι εμένα θετικά γιατί είναι πέραν του αναμενομένου! Ήδη όσοι έχουν προμηθευτεί μέχρι στιγμής αυτό το βιβλίο - λεύκωμα και το διάβασαν, μου λένε ότι έχουν ενθουσιαστεί!»

Χαίρομαι που το βιβλίο μου έχει μεγάλη ζήτηση, όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και από φίλους άλλων ομάδων, οι οποίοι μου λένε ότι επιθυμούν να το διαβάσουν ή/και να το κάνουν δώρο σε φίλους τους Ολυμπιακούς. Το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των 20 ευρώ στους φίλους μου ή στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που είναι μέλη του ή μέλη των Π.Ε.Φ.Ο. ή μέλη των Συνδέσμων ή μέλη Ιδιωτικών Διαδικτυακών Ομάδων του Ολυμπιακού. Το βιβλίο προσεχώς θα πωλείται και σε κάποια επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 25 ευρώ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το βιβλίο και το απόθεμα της πρώτης παρτίδας των αντιτύπων αναμένεται να εξαντληθεί σύντομα».