Ο Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αφήνει (για λίγο;) την καρέκλα του σκηνοθέτη και θα γράψει δυο βιβλία!

Ο Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας!

Παρότι οι πιστοί θαυμαστές του δεν θα ήθελαν να σταματήσει στις 10 ταινίες, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, το βέβαιο είναι πως ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν πρόκειται να κάτσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη σύντομα. Κι αυτό γιατί ο διάσημος δημιουργός υπέγραψε συμβόλαιο με τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο HarperCollins όχι μόνο για ένα, αλλά για δύο βιβλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, το πρώτο βιβλίο του Ταραντίνο θα φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων το καλοκαίρι του 2021 και θα είναι μια μυθιστορηματική εκδοχή της τελευταίας ταινίας του «Κάποτε στο... Χόλιγουντ», στην οποία θα εντρυφά περισσότερο στις ζωές των ηρώων Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ).

Οι λογοτεχνικές διασκευές ταινιών ήταν δημοφιλές φαινόμενο στα '70s, την περίοδο που ο Ταραντίνο ξεκίνησε να διαβάζει ενήλικη λογοτεχνία. «Μέχρι σήμερα θρέφω απεριόριστο θαυμασμό για το συγκεκριμένο είδος βιβλίων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης. «Για αυτό το λόγο είμαι περήφανος που ανακοινώνω τη δική μου συμβολή σε αυτήν την υποτιμημένη αλλά λατρεμένη λογοτεχνική υποκατηγορία. Επιπλέον είμαι ενθουσιασμένος να εξερευνήσω περισσότερο τους χαρακτήρες και τον κόσμο τους με ένα συγγραφικό τρόπο που θα μπορέσει, ελπίζω, να σταθεί ισάξια πλάι στο κινηματογραφικό αντίστοιχό τους».

Όπως αναφέραμε όμως προηγουμένως, ο Ταραντίνο έχει ακόμα ένα βιβλίο στα σκαριά. Αυτό θα έχει τίτλο «Cinema Speculation» και θα αφορά εις βάθος το σινεμά της δεκαετίας του '70, μέσα από αναλύσεις, προσωπικές σκέψεις, κριτικές και κάθε λογής κείμενα. Το θέμα του βιβλίου δεν μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς την περασμένη άνοιξη ο Ταραντίνο άρχισε να δημοσιεύει κριτικές εν πολλοίς άγνωστων ταινιών των '70s στην επίσημη ιστοσελίδα του κινηματογράφου του, New Beverly. Όσο για την ταινία νούμερο 11, ίδωμεν...

Πηγή: athinorama.gr