Το Βραβείο Πεζογραφίας «Κλεψύδρα 2020» στον Χρίστο Κυθρεώτη

Στον Χρίστο Κυθρεώτη, για το βιβλίο του «Εκεί που ζούμε» από τις εκδόσεις Πατάκη, απονεμήθηκε το Βραβείο Πεζογραφίας «Κλεψύδρα 2020»!

Το Βραβείο Πεζογραφίας «Κλεψύδρα 2020» στον Χρίστο Κυθρεώτη

Το σκεπτικό της επιτροπής για το βραβείο «Κλεψύδρα» αναφέρει σχετικά με τη βράβευση του Χρίστου Κυθρεώτη:

«Το Βραβείο Πεζογραφίας Κλεψύδρα 2020 απονέμεται στον Χρίστο Κυθρεώτη για το βιβλίο "Εκεί που ζούμε", εκδόσεις Πατάκη, για την δεξιότητα με την οποία κατακερμάτισε στιγμές της καθημερινότητας δίνοντάς τους το πολύτιμο λούστρο της λογοτεχνίας. Έτσι ο αφηγηματικός κύκλος ενός εικοσιτετραώρου πήρε διαστάσεις μιας ολόκληρης εποχής που αναπόφευκτα μας περικλείει».

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Κυθρεώτη
και το «Εκεί που ζούμε»

Ο Χρίστος Κυθρεώτης με το δεύτερο βιβλίο του κατάφερε να μπει αμέσως στην κατηγορία των σημαντικών μυθιστοριογράφων της γενιάς του, ανασυνθέτοντας την εποχή του με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κομμάτι της μικρής Ιστορίας που θα διαβάζουμε ύστερα από χρόνια. Το «Εκεί που ζούμε» είναι κάτι περισσότερο από μαρτυρία - ένας μικρός Καθεδρικός του χρόνου.

Το μυθιστόρημά του κατακερματίζεται σε στιγμές, στοχασμούς και επεισόδια, τοποθετημένα με μαστοριά ανάμεσα στις λέξεις. Ο Κυθρεώτης γεννημένος στη Λευκωσία το 1979 και μεγαλωμένος στην Αθήνα διαθέτει το χάρισμα της απλής και αβίαστης αφήγησης και αποδεικνύεται δεινός σχολιαστής μιας οικείας καθημερινότητας.