Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη στο Polis Art Cafe

Oι Εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη, «Ο Θρύλος του Ασλάν Καπλάν» την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Polis Art Cafe.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη στο Polis Art Cafe

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας, ο Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος – κριτικός λογοτεχνίας, ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και η ηθοποιός Νένα Μεντή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σαλονίκη, Αύγουστος 1917. Το φλογερό και μοιραίο ρομάντζο ανάμεσα σε έναν Τουρκαλβανό, παλικαρά, καρδιοκατακτητή και ιδιότυπο εκφραστή της λαϊκής δικαιοσύνης, και μια Ισπανοεβραία, πεντάμορφη τραγουδίστρια του καφέ- αμάν, διωγμένη από τους κόλπους της σεφαραδίτικης κοινότητας.

Φωτιά πυρπολεί τις ψυχές και τα σώματα των δύο εραστών εγκλωβίζοντάς τους σ’ έναν στρόβιλο εκρηκτικού πάθους, ενώ την ίδια στιγμή την πόλη κατακαίει η μεγάλη πυρκαγιά.

Ο μυθιστορηματικός φακός παρατηρεί στενά τις συνήθειες και τις αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης, τις αναμεταξύ τους σχέσεις, την οικονομία, την πιάτσα, τα διασκεδαστήρια, τους τεκέδες, τα μοναστήρια, τα μπορντέλα. Ανασυστήνει έτσι την ανθρωπογεωγραφία των λαϊκών τάξεων της εποχής, με τις τρεις αλλόδοξες εθνότητες που συνιστούν τη βασική ταυτότητα της πόλης –Έλληνες, Εβραίους και Μουσουλμάνους– να συνυπάρχουν μεταξύ αυτονομίας και αλληλεπίδρασης, ταυτόχρονα με την πολυεθνική, «παρδαλή» Στρατιά της Ανατολής, που η κατοχική της παρουσία οδηγεί τον πληθυσμό σε αναταραχή.

Διαβάστε επίσης:

Ο θρύλος του Ασλάν Καπλάν – Θωμάς Κοροβίνης

Ημερομηνία:

05/06/2018

Στις 20.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 3249588

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox