«30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου»: Η αποθέωση του Σάββα Θεοδωρίδη στον Μπέμπη!

Ήταν και οι δύο μέλη της θρυλικής ομάδας της δεκαετία του '50 με τα έξι σερί πρωταθλήματα. Το fosonline.gr εξασφάλισε ανέκδοτες δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη για τον Θανάση Μπέμπη, που έγιναν για το βιβλίο «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου» του Θάνου Σαρρή.

«30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου»: Η αποθέωση του Σάββα Θεοδωρίδη στον Μπέμπη!

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν μένει πια εδώ. Αναχώρησε για την γειτονιά των αγγέλων, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την Ολυμπιακή Οικογένεια. Εκεί θα συναντήσει όλα τα φιλαράκια του, με τα οποία έγραψε χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ο Θανάσης Μπέμπης είναι ένας από τους πιο εκλεκτούς. Οι δυο τους είχαν τρομερή σχέση και ο Θεοδωρίδης θεωρούσε τον «Πινόκιο» ως το μεγαλύτερο δεκάρι της ιστορίας. Το είπε, άλλωστε κι ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του που έγινε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου». Στο βιβλίο υπάρχει μία δήλωση του Θεοδωρίδη για τον Μπέμπη, καθώς και οι ιστορίες που διηγήθηκε. Το fosonline.gr εξασφάλισε όλα όσα είπε, τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και δείχνουν μεταξύ άλλων και το μεγαλείο εκείνης της ομάδας…

Ο Θεοδωρίδης είπε αρχικά: «Καταρχήν τον θεωρώ το μεγαλύτερο δεκάρι όλων των εποχών. Όλων. Δεν είχε σχέση με κανέναν. Ήταν μια ομάδα μόνος του. Ο Σιδέρης ο Γιώργος μου έλεγε "ρε Σάββα, να τον είχα δύο χρόνια πριν αυτόν θα έβαζα πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι", γιατί τον πρόλαβε στα γεράματά του. Το ίδιο και ο Υφαντής. Με εμένα ο Θανάσης ήταν πάρα πολύ φίλος, παιδάκι που πήγα στον Ολυμπιακό αυτός ήταν που στα πρώτα βήματα με καθοδήγησε. Ήταν ο πιο παθιασμένος Ολυμπιακός που μπορούσε να υπάρξει και μέσα στο παιχνίδι, παρότι ήταν πολύ αδύνατος και ντελικάτος, δεν μπορούσε κανείς να τον κουνήσει, σε καμία φάση! Ήταν από τους πιο δυνατούς μέσα στο ματς και δεν καταλάβαινε τίποτα από σκληρό παιχνίδι».

Στη συνέχεια, μοιράστηκε κάποιες από τις τρομερές ιστορίες τους: «Μια φορά με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη, έκανε κατεβασιά προς εμένα, ντρίμπλαρε τον Σούλη, μου έκλεισε το μάτι και σούταρε στο "γάμα". Πετάχτηκα εγώ και το έπιασα. Ήταν πειραχτήρι μεγάλο, λατρευτό παιδί. Δεν σταματούσε δευτερόλεπτο τα πειράγματα αλλά ήταν πολύ ευχάριστος, τον αγαπούσαν όλοι. Δεν έχει ξαναπεράσει τέτοιος παίκτης, τέτοιος χαρακτήρας και τέτοιο παιδί. Ο Δομάζος μου έλεγε ότι τρελαινόταν μαζί του. Μετά τον Μπέμπη, για μένα ο Δομάζος είναι ο καλύτερος. Αλλά ο Μπέμπης ήταν το κάτι άλλο. Ήταν και φοβερά αθλητικός και παθιασμένος Ολυμπιακός.

Μια άλλη φορά, παίζαμε πάνω στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ κι αν δεν κερδίζαμε στο γήπεδό του θα χάναμε το πρωτάθλημα. Κερδίσαμε 1-0 και στο τέλος του αγώνα μας έσπασαν τα τζάμια, τότε, στο λεωφορείο. Και έβγαλε ο αθεόφοβος τη φανέλα του έξω από τα τζάμια τα σπασμένα και φώναξε "εμείς πιστεύουμε εδώ ρε, εσείς που πιστεύετε;". Τέτοιους παίκτες είχε ο Ολυμπιακός. Ήταν δυνατόν να μην παίρνει τα πρωταθλήματα σερί; Και οι 11 έτσι ήμασταν τότε, καμικάζι. Αλλά και παιχταράδες. Εγώ δεν έχω δει τέτοιους παίκτες ακόμα και σήμερα...»

30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου

Συγγραφέας: Θάνος Σαρρής Εκδότης: Brainfood ISBN: 9786185427313 Αριθμός Σελίδων: 128 Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο Διαστάσεις: 17x24 Γλώσσα Γραφής: ελληνικά Έτος Έκδοσης: 2020