Cosmote vs Nova: Η μάχη για Champions League - Europa League

Ποιος θα εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για Champions League και Europa League; Ποιος θα πάρει την Ισπανία; Μάχες μεταξύ Cosmote και Nova... προσεχώς. Η... βολική για τον ένα καθυστέρηση.

Cosmote vs Nova: Η μάχη για Champions League - Europa League

Τo Champions League και το Europa League είναι τα δύο... φιλέτα. Ως τέτοια αντιμετωπίζονται από την Cosmote TV και τη Nova, που θα δώσουν τη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό θα γίνει με μικρή καθυστέρηση που μάλλον βολεύει τη Nova.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι «Τυπολογίες», θα έχουμε «χρονικές μεταθέσεις λόγω κορονοϊού για τα αθλητικά δικαιώματα. Η συζήτηση για το ισπανικό πρωτάθλημα, για το οποίο ενδιαφέρονται η Cosmote TV και η Nova, θα μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ η αναζήτηση φορέα τηλεοπτικής μετάδοσης για το UEFA Champions League και το UEFA Europa League θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους».

Στο τέλος του έτους συνεπώς θα γίνει η αναζήτηση φορέα τηλεοπτικής μετάδοσης για το UEFA Champions League και το UEFA Europa League, ενώ για την Ισπανία τον Σεπτέμβριο. Η υπό πώληση Forthnet-Nova και οι άνθρωποι της νέας -εκτός απροόπτου- ιδιοκτήτριας, BC Partners, έχουν φυσικά λόγους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Θέλουν χρόνο για να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος και όλα δείχνουν ότι θα τον έχουν.

Ποιότητα τηλεοπτικού περιεχομένου

Χθες ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners, μιλώντας στο Delphi Forum είπε: «Η Forthnet έχει μεγάλη παράδοση και ηγετική θέση με μια βάση 700.000 συνδρομητών και έχει πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Λόγω των χρεών της ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ δεν βοηθήθηκε να ακολουθήσει την ανοδική πορεία του κλάδου. Θα αναπτύξουμε την ποιότητα του τηλεοπτικού περιεχομένου και θα αυξήσουμε τους συνδρομητές».

«Τώρα με τη βοήθειά μας θα απαλλαγεί από το βάρος των 350 εκατομμυρίων ευρώ και θα ενισχυθεί κεφαλαιακά. Θα επενδύσουμε και στις υπηρεσίες διαδικτύου και στα τηλεπικοινωνιακά και πιστεύουμε ότι τώρα η Forthnet που θα έχει τη στήριξη ενός επενδυτή θα μπορέσει να φτάσει εκεί που της αξίζει. Πιστεύω ότι η εταιρεία και στις δύο δραστηριότητες είναι πολύ υγιής και θα έχει μεγάλες προοπτικές και στις τηλεπικοινωνίες και στην τηλεόραση», τόνισε.

Προφανώς οι μεγάλες προοπτικές στην τηλεόραση έχουν σχέση και με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων Champions League και Europa League.

Όλα αυτά για την περίοδο 2021-22 και μετά, διότι και την αγωνιστική περίοδο 2020-21 όλοι οι αγώνες του UEFA Champions League και του UEFA Europa League θα μεταδίδονται σε αποκλειστικότητα στα κανάλια Cosmote Sport.