Netflix: To "Da 5 Bloods" του Σπάικ Λι και οι κυκλοφορίες του Ιουνίου

Οι κυκλοφορίες του Ιουνίου στο Netflix. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του Σπάικ Λι, Da 5 Bloods.

Netflix: To "Da 5 Bloods" του Σπάικ Λι και οι κυκλοφορίες του Ιουνίου

Για πολύ κόσμο μέσα στην καραντίνα, το Netflix και οι υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες αποτέλεσαν βασική πηγή ψυχαγωγίας· είτε με ατελείωτες –και συχνά τελείως μηχανικές– παρακολουθήσεις σειρών, που λίγο-πολύ μοιάζουν μεταξύ τους, είτε με την ανακάλυψη πραγματικών μικρών «θησαυρών» που βρίσκονται κρυμμένοι κάτω από τον όγκο των αλγοριθμικών «προτεινόμενων». Η πιο δημοφιλής, πάντως, πλατφόρμα παγκοσμίως φαίνεται πως συνεχίζει δυναμικά και το καλοκαίρι, θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τα κεκτημένα του τελευταίου τριμήνου.

Κάπως έτσι, μετά τις οσκαρικές ταινίες της χειμερινής σεζόν, τώρα μας σερβίρει άλλον έναν σπουδαίο κινηματογραφιστή, ο οποίος μάλιστα πριν από μερικά χρόνια είχε εκφραστεί αρνητικά για τη μεταφορά του παραδοσιακού σινεμά στην οικιακή οθόνη. Ο λόγος για τον Σπάικ Λι, ο οποίος –όπως και άλλοι– φαίνεται πως πλέον εκτιμά την εκφραστική ελευθερία και τις δυνατότητες που προσφέρει το Netflix, επιλέγοντας να παρουσιάσει εκεί το καινούργιο φιλμ του, με τίτλο «Da 5 Bloods».

Η ταινία, που θα είναι διαθέσιμη από 12 Ιουνίου, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων Αφροαμερικανών, βετεράνων του πολέμου, οι οποίοι δεκαετίες αργότερα επιστρέφουν στο Βιετνάμ προκειμένου να μάθουν τι απέγινε ο αγνοούμενος αρχηγός τους. Έξτρα κίνητρο αποτελεί και η αναζήτηση ενός θαμμένου θησαυρού. Με το σύνολο του φορτισμένου φυλετικά έργου του πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Σπάικ Λι θα μας δώσει άλλη μία ιδιαίτερη κινηματογραφική ιστορία και μαζί τροφή για μπόλικη συζήτηση.

Άλλη μία επερχόμενη ταινία της πλατφόρμας που μοιάζει ενδιαφέρουσα και επίκαιρη είναι το «Οι τελευταίες μέρες του αμερικανικού εγκλήματος», η οποία κυκλοφορεί την Παρασκευή (5/6). Πρόκειται για ένα θρίλερ φαντασίας, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στα σκαριά μια επαναστατική τεχνολογία που θα αποτρέπει τους πάντες από το να διαπράττουν έκνομες πράξεις. Ένας ληστής τραπεζών, ωστόσο, ετοιμάζεται για ένα τελευταίο, ιστορικών διαστάσεων «κόλπο».

Επειδή, βέβαια, Netflix σημαίνει κυρίως σειρές, αυτόν τον μήνα έρχονται αρκετές, με πρώτες μερικές μεγάλες επιστροφές. Ο λόγος αρχικά για τον τέταρτο κύκλο του δημοφιλούς «Δεκατρία γιατί», με τους έφηβους πρωταγωνιστές να πλησιάζουν πια την αποφοίτηση, καθώς μυστικά από το παρελθόν απειλούν να καταστρέψουν το μέλλον τους (5/6). Επιστροφή και για το γερμανικό «Dark», μία από τις πιο πολυσυζητημένες και περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ο τρίτος κύκλος, που ξεκινά στις 27/6, αναμένεται μάλλον εξίσου δαιδαλώδης, με τη διαστρέβλωση του χρόνου να καταλήγει σε έναν νέο κόσμο, όπου κάποια πράγματα είναι αρκετά γνώριμα, ενώ άλλα παραμένουν ενοχλητικά ξένα. Τέλος, από τα καινούργια ντοκιμαντέρ ξεχωρίζει το δημοσιογραφικό «Αθλήτρια Α», το οποίο ακολουθεί την ομάδα ρεπόρτερ που αποκάλυψαν τις πράξεις κακοποίησης αρκετών αθλητριών από τον γιατρό Λάρι Νασάρ.

Πηγή: kathimerini.gr