Στο MEGA CINEMA: Το πιο γρήγορο οσκαρικό πιστόλι του Ταραντίνο

Με τις καλύτερες επιλογές από το πλούσιο κινηματογραφικό μενού συνεχίζει και αυτό το Σάββατο 23 Μαΐου το MEGA CINEMA.

Στο MEGA CINEMA: Το πιο γρήγορο οσκαρικό πιστόλι του Ταραντίνο

Οι ταινίες που θα προβάλει το Μεγάλο Κανάλι σήμερα (23/5):

Στις 20:50 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «5ο Κύμα» σε σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον.

Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή. Να εντοπίσει τον μικρότερο αδελφό της τον οποίο απήγαγαν εξωγήινοι που θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;…

Η νεαρή και ταλαντούχα Κλόε Γκρέις Μόριτζ στο ρόλο της δραστήριας Κάσι και στους άλλους ρόλους ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών: Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

Στις 23:00 ο εκρηκτικός Κουεντίν Ταραντίνο μας βάζει στο δικό του κόσμο με ένα είδος ταινιών που λατρεύει, τα σπαγγέτι γουέστερν. Το «Django: Ο τιμωρός» είναι μια μεταμοντέρνα έκδοση αυτού του είδους που κουβαλά στις αποσκευές του πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ (ανάμεσα στις οποίες και Καλύτερης Ταινίας). Η δράση εξελίσσεται σε φόντο που θυμίζει ταινίες γουέστερν αλλά ο Ταραντίνο παίζει με τις έξυπνες ανατροπές.

Η υπόθεση αφορά στην ιστορία ενός καταπιεσμένου μαύρου σκλάβου ο οποίος εξελίσσεται σε χαρισματικό κυνηγό επικηρυγμένων με μέντορά του έναν Ευρωπαίο. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και B' Ανδρικού Ρόλου για την δυνατή ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων. Το λαμπρό καστ συμπληρώνουν οι Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμιουελ Τζάκσον.