Netflix: Τρεις Οσκαρικές ταινίες που μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα

Αυτές είναι οι 3 Οσκαρικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας, τις οποίες και μπορείς να απολαύσεις στο Netflix.

Netflix: Τρεις Οσκαρικές ταινίες που μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα

Το Netflix φημίζεται για την πληθώρα σειρών και ταινιών που προσφέρει στο κοινό, καθώς η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες.

Αν και οι ταινίες του Netflix δεν είναι είναι το δυνατό του χαρτί, αφού αυτό είναι σίγουρα οι σειρές, υπάρχουν μερικές ταινίες στην πλατφόρμα που είναι Οσκαρικές.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι είναι πρωτότυπες παραγωγές του Netflix, αλλά εφόσον υπάρχουν στην πλατφόρμα γιατί να μην τις δεις; Άλλωστε όπως θα δεις παρακάτω πολλές κυριολεκτικά σάρωσαν στα Όσκαρ κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Ας τις δούμε παρακάτω!

1. Roma

Η ταινία ακολουθεί την Κλίο (Γιαλίτσα Απαρίσιο), μια νέα οικιακή βοηθό μιας οικογένειας στη Ρόμα, μια γειτονιά μεσαίας τάξης στην Πόλη του Μεξικού, την περίοδο της εσωτερικής διαμάχης και της κοινωνικής ιεραρχίας κατά τη διάρκεια της πολιτικής αναταραχής της δεκαετίας του 1970.

Η ταινία αποτελεί πρωτότυπη παραγωγή του Netflix και κατάφερε να κερδίσει 3 Όσκαρ μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και αυτό της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

2.La La Land

Στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους: εκείνη να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; Ένα νοσταλγικό μιούζικαλ που απέσπασε 5 Όσκαρ μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτά του Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου και Σκηνοθεσίας

3.Birdman

Η ταινία “Birdman” είναι μία μαύρη κωμωδία που παρουσιάζει την ιστορία ενός ηθοποιού (Μάικλ Κίτον) – γνωστό για το ρόλο του ως σούπερ ήρωα σε κόμικς – στην προσπάθεια του να ανεβάσει ένα έργο στο Μπρόντγουεϊ. Καθώς η μεγάλη βραδιά πλησιάζει, καλείται να αντιμετωπίσει τον εγωισμό του και να ανασυγκροτήσει τις σχέσεις του με την οικογένειά του, την καριέρα του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Η ταινία απέσπασε 4 Όσκαρ μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Πηγή: neolaia