Χαλιφάτο: Η κάμερα του Netflix στη Ράκα του ισλαμικού κράτους και στους τζιχαντιστές (vid)

Το Χαλιφάτο είναι σειρά του  Netflix, που ξεσκεπάζει τη δράση του  ISIS,  στη Ράκα, την καρδιά του ισλαμικού κράτους και στη Σουηδία, σε ένα πολιτικό θρίλερ.

Χαλιφάτο: Η κάμερα του  Netflix στη Ράκα του ισλαμικού κράτους και στους τζιχαντιστές (vid)

Μετά το Unorthodox θα σας προτείνουμε άλλη μια σύντομη σειρά του netflix που δεν είναι παραγωγή Χόλιγουντ, δεν έχει την αρτιότητα του BBC, πρόκειται για παραγωγή της σουηδικής τηλεόρασης, είναι ρεαλιστική και περιγράφει την ωμή αλήθεια για τη διείσδυση του ISIS στην ευρωπαϊκή νεολαία, ενώ μας μεταφέρει στη Ράκα, την καρδιά του ισλαμικού κράτους, στο Χαλιφάτο.

Η υπόθεση εξελίσσεται στη Σουηδία και την Συρία, δυο διαφορετικούς κόσμους, με κοινό στοιχείο τη δράση των φανατικών ισλαμιστών, του ISIS. Στον έναν υπάρχει το έργο της μύησης, αλλά και των τρομοκρατικών ενέργειων και στην άλλη ο τρόπος που σκέφτονται και δρουν οι μουτζαχεντίν. Και μόνο αυτό σου προκαλεί μια φρίκη, έναν αποτροπιασμό, αλλά και φόβο.

Η Πέρβιν, μια νεαρή μουσουλμάνα, που πήγε με τη θέληση της στη Ράκα, μόλις διαπιστώνει τι συμβαίνει ,προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Σουηδία. Η Σούλε είναι μια έφηβη μουσουλμάνα γεννημένη στην Σουηδία, που αναζητά τον Αλλάχ και θέλει να πάει στη Ράκα, όπου της υπόσχονται ότι θα ζει σε σπίτια με πισίνες και φοίνικες και το φαγητό είναι υπέροχο.

Την Περβίν ερμηνεύει η Γκιζέμ Ερντογάν (γεννημένη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας) η οποία είναι εκπληκτική. Μέσα από τη ζωή της θα μάθετε ότι οι γυναίκες απαγορεύεται να περπατούν μόνες στη Ράκα με ποινή θανάτωσης και οι νεοαφιχθείσες παντρεύονται πάραυτα και αποτελούν αντικείμενο συνδιαλλαγής. Σε αυτόν τον κόσμο, χωρίς να γνωρίζει τι την περιμένει, θέλει να πάει η Σούλε, η οποία έρχεται σε ρήξη με την οικογένειά της, με τη συμπαράσταση ενός μουσουλμάνου, βοηθού καθηγητή από το σχολείο της, που στρατολογεί νέους γα τον ISIS.

Η Περβίν επικοινωνεί με γυναίκα αστυνομικό στη Σουηδία και δίνει πληροφορίες για να αποφευχθεί τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη, με αντάλλαγμα την επιστροφή της στην Ευρώπη. Πρόκειται για θρίλερ με υπέροχη πλοκή, πολύ καλές ερμηνείες και ανατροπές.