«Ψαλίδι» στα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων - Τι αναφέρει η NOVA στην επιστολή της

Η NOVA ενημέρωσε τις ομάδες των οποίων έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ότι θα υπάρξουν περικοπές στα χρήματα των συμβολαίων τους. 

«Ψαλίδι» στα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων - Τι αναφέρει η NOVA στην επιστολή της

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει το ποδόσφαιρο -και όχι μόνο. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ανασταλεί και ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Το βέβαιο είναι ότι η οικονομική ζημιά είναι ήδη μεγάλη στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου και μεταδίδεται από φορέα σε φορέα με τη μέθοδο του ντόμινο.

Με το πρωτάθλημα της Super League να έχει διακοπεί και να μην προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από τα μέσα Μαΐου η ΝΟVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων έμεινε δίχως... πρόγραμμα.

Όπως αναμενόταν, ενημέρωσε τις ομάδες πως δε θα λάβουν τα χρήματα που προβλέπονται από τα συμβόλαια, καθώς ακόμα και αν ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, η ζημιά που έχει υποστεί είναι μεγάλη.

Με επιστολή προς τις ΠΑΕ με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρία ζήτησε να μην εκδώσουν τιμολόγια για τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν βάσει του συμβολαίου τους.

Η NOVA καταβάλει τον χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ σε oκτώ ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, AEΛ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος) με τη μερίδα του λέοντος να εισπράττει ο Ολυμπιακός (περίπου 5 εκατομμύρια).