Το καναδικό θρίλερ "Corona" είναι η πρώτη ταινία για τον κορονοϊό «COVID-19»

Ο σκηνοθέτης Mostafa Keshvari συνέλαβε το concept πριν οδηγηθούμε σε πανδημία. Το καναδικό θρίλερ ‘Corona’ είναι η πρώτη ταινία για τον κορονοϊό «COVID-19»

Το καναδικό θρίλερ "Corona" είναι η πρώτη ταινία για τον κορονοϊό «COVID-19»

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι είναι κιόλας έτοιμο το Corona, το πρώτο φιλμ για τον κορωνοϊό ‘COVID-19’ την σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε ο Mostafa Keshvari με τα γυρίσματα να έχουν πραγματοποιηθεί στο Vancouver.

Ο εν λόγω δημιουργός προχώρησε στο εν λόγω κινηματογραφικό project θέλοντας να εξετάσει πώς επηρεάζει τις διαπροσωπικές επαφές ο ιός αυτός που ξεκίνησε από την Κίνα. Ο σκηνοθέτης χωρίς τότε να ξέρει ότι η ασθένεια αυτή θα εξελισσόταν ραγδαία σε πανδημία, επεδίωξε να κάνει έναν κοινωνικό σχολιασμό καταδεικνύοντας ζητήματα διακρίσεων και ρατσιστικών συμπεριφορών. Η όλη σύλληψη ειδικά τώρα που η εξάπλωση του ιού έχει προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις περνάει ένα κομβικής σημασίας μήνυμα όσον αφορά την ξενοφοβία και τον άδικο διαχωρισμό απέναντι σε άλλους.

Μάλιστα, ο Keshvari δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Η ιδέα αυτή μου ήρθε όταν ήμουν σε ένα ασανσέρ και διάβαζα τα νέα για Κινέζους τουρίστες που δέχθηκαν επίθεση. Και σκέφτηκα τότε “θα κάνω μία ταινία σε ένα ασανσέρ”».

Σημείο αναφοράς εδώ είναι ο εγκλωβισμός έξι γειτόνων στο ασανσέρ του κτιρίου τους, κατά τις αρχικές μέρες μετάδοσης του COVID-19. Όλοι τους υποπτεύονται ότι μία ένοικος κινεζικών καταβολών (Traei Tsai) που έφτασε πρόσφατα στην πολυκατοικία τους ίσως να είναι φορέας και πιθανόν να μολύνει και εκείνους εφόσον μπαίνει στο ίδιο ανελκυστήρα μαζί τους.

Το cast συγκροτούν οι: Emy Aneke, Zarina Sterling, Richard Lett, Andrea Stefancikova, Josh Blacker και η Andy Canete.

Το έργο γυρίστηκε με κάμερα στο χέρι για να επιτευχθεί μία πιο ρεαλιστική απόδοση των γεγονότων, με τον Keshvari να ενθαρρύνει τους ηθοποιούς να ακολουθούν το σενάριο αλλά και να αυτοσχεδιάζουν κιόλας.

Πηγή: unboxholics