George R.R. Martin: «Το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία θα είναι διαφορετικό»

Ο δημιουργός του Game of Thrones, George R.R. Martin, σε συνέντευξη του τόνισε πως το τέλος της ιστορίας στα βιβλία του θα είναι διαφορετικό με εκείνο της τηλεοπτικής σειράς. 

George R.R. Martin: «Το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία θα είναι διαφορετικό»

Ο George R.R. Martin συνηθίζει να δίνει ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και αυτή στη Γερμανική Welt δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ανάμεσα στα πολλά που είπε, ξεχωρίζει το ότι θα διαβάσουμε το πραγματικό τέλος (όπως το έχει φανταστεί ό ίδιος) του Game of Thrones στα βιβλία και πως υπήρχε το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η σειρά με μια τριλογία ταινιών!

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε το τέλος που θα διαβάσουμε στα βιβλία, το οποίο θα είναι διαφορετικό από αυτό της σειράς. Φυσικά, δεν μας έκανε σοφότερους για το πότε θα ολοκληρώσει τα βιβλία: «Το κοινό ξέρει ένα τέλος αλλά όχι ΤΟ τέλος. Το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία θα είναι διαφορετικό. Οι παραγωγοί της σειράς με προσπέρασαν χρονικά, κάτι που δεν περίμενα. Παρόλ’αυτά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια: θα προσπαθώ να ολοκληρώσω τα επόμενα βιβλία μου, “Winds of Winter” και “A Dream of Spring”. Σε αυτά είμαι συγκεντρωμένος. Μετά από αυτά, θα δούμε».

Όπως τόνισε, ένας από τους λόγους που τον καθυστερούν να ολοκληρώσει τα βιβλία είναι πως “όταν τα γράφει, βυθίζεται μέσα στο φανταστικό κόσμο και αυτό απαιτεί την πλήρη φαντασία του.”

Στη συνέχεια μίλησε για το Game of Thrones και το ενδεχόμενο που έπεσε στο τραπέζι να ολοκληρωνόταν ως μια τριλογία ταινιών, κάτι που τελικά δεν έγινε πραγματικότητα:

Είχαμε σκεφτεί την εξής επιλογή: Ο David Benioff και ο Dan Weiss, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς, ήθελαν να την ολοκληρώσουν με τρεις μεγάλες ταινίες μετά την 7η σεζόν. Το Game of Thrones υποτίθεται πως θα ολοκληρωνόταν στο σινεμά. Το συζητούσαμε σοβαρά τέσσερα με πέντε χρόνια πριν. Το HBO όμως δεν το ήθελε. Οι παραγωγοί είπαν: Παράγουμε τηλεοπτικές σειρές, δεν είμαστε στη βιομηχανία του σινεμά. Όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή. Τι προβάλλεται στα σινεμά πλέον; Όλα είναι μπερδεμένα. Πλέον δεν ξέρουμε τι ξεχωρίζει τον κινηματογράφο, τις streaming υπηρεσίες και την τηλεόραση.

Πηγή: lord of the series