Παναγία των Παρισίων: Η καταστροφική πυρκαγιά γίνεται μίνι σειρά

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων θα είναι το θέμα αγγλόφωνης τηλεοπτικής σειράς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής Vendome.

Παναγία των Παρισίων: Η καταστροφική πυρκαγιά γίνεται μίνι σειρά

Η μίνι σειρά θα βασίζεται σε ένα άρθρο-έρευνα της εφημερίδας «New York Times» για την καταστροφή της 15ης Απριλίου 2019. Η συγγραφή του σεναρίου είναι σε εξέλιξη και μπορεί να αρχίσει να μεταδίδεται από το 2021, όπως εξήγησε ο ιδρυτής της Vendome, Φιλίπ Ρουσελέ, που είναι συμπαραγωγός της σειράς μαζί με την επίσης γαλλική εταιρεία παραγωγής Pathe.

Ο παραγωγός («Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου», «Οικογένεια Μπελιέ») αγόρασε τα δικαιώματα για τη διασκευή του άρθρου και συνεργάζεται με την αμερικανική εφημερίδα για τη συγγραφή της σειράς που αναμένεται να έχει τέσσερα έως έξι επεισόδια.

«Διαβάζοντας το άρθρο, είπαμε με την Pathe ότι μπορεί να γίνει μια εξαιρετική σειρά, μια διεθνής σειρά -δεδομένης της ευρύτητας του θέματος», δήλωσε ο Ρουσελέ από το Mipcom, την ετήσια εμπορική έκθεση για τη διεθνή αγορά των οπτικοακουστικών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις Κάννες.

Η σειρά εμπνέεται, επίσης, από την πρόσφατη σειρά «Τσέρνομπιλ». Κυρίως, γιατί αυτή η μίνι σειρά για την πυρηνική καταστροφή του 1986, παρότι η δράση της εκτυλίσσεται αποκλειστικά στη Σοβιετική Ένωση, έχει γυριστεί στα αγγλικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 θα μεταδώσει, πριν από το τέλος της χρονιάς, ένα «docufiction», μια ταινία ντοκιμαντέρ για την Παναγία των Παρισίων, με τίτλο «L'epreuve des siecles» ( Η δοκιμασία των αιώνων). H ταινία θα διηγείται επτά αιώνες Ιστορίας του καθεδρικού ναού μέχρι την πυρκαγιά. Θα είναι μια παραγωγή του Program 33. Την αφήγηση του ντοκιμαντέρ θα κάνει η Σοφί Μαρσό.

Πηγή: naftemporiki.gr