Έρχεται το Νοέμβρη η σειρά «Dark Materials»

Έρχεται το Νοέμβρη το "His Dark Materials", η τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία φαντασίας του Philip Pullman. Δείτε το trailer.

Έρχεται το Νοέμβρη η σειρά «Dark Materials»

Στις 3 Νοεμβρίου έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά «His Dark Materials». Βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία φαντασίας του Philip Pullman. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Dafne Keen ως Lyra, που γνωρίσαμε ως X-23 στο "Logan", James McAvoy (X-MEN) ως Lord Asriel, ο πατέρας της Lyra, Ruth Wilson (Τhe Affair) ως Marisa Coulter, η πρώην ερωμένη του Asriel και Lin-Manuel Miranda ως ο περιπετειώδης Lee Scoresby. Άλλες προσθήκες στο cast είναι οι Clarke Peters, Ariyon Bakare, Anne-Marie Duff, Will Keen κ.α..

Το HBO συνεργάστηκε με τα BBC, Bad Wolf και New Line Cinema στην παραγωγή της σειράς, η οποία έχει κλείσει συμφωνία για δύο σεζόν των οkτώ επεισοδίων. Το BBC κατέχει τα δικαιώματα διανομής της σειράς για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το HBO απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα. Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν έγιναν στην Ουαλία, και φήμες τη θέλουν να είναι η ακριβότερη παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Tom Hooper είναι ο σκηνοθέτης της σειράς και ο Jack Thorne ο σεναριογράφος. Η τριλογία βιβλίων αποτελείται από τα "Northern Lights/The Golden Compass", "The Subtle Knife" και "The Amber Spyglass". Το πρώτο μυθιστόρημα είχε αποκτήσει κινηματογραφική μεταφορά το 2006 (The Golden Compass/To αστέρι του Βορρά) και πρωταγωνιστούσαν, μεταξύ άλλων οι Daniel Graig και Eva Green.