Η Apple με 5.99 $ απειλεί Netflix και Amazon

Νέα δεδομένα στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας φέρνει η Apple με την εισαγωγή της δικής της on demand τηλεοπτικής υπηρεσίας, η οποία μοιάζει ικανή να απειλήσει με αξιώσεις την κυριαρχία των Netflix και Amazon στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Apple με 5.99 $ απειλεί Netflix και  Amazon

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του αμερικανικού κολοσσού για την παρουσίαση των νέων του προϊόντων, που έλαβε χώρα την Τρίτη, η πλατφόρμα της Apple TV+ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ, να ανακοινώνει ότι η νέα υπηρεσία streaming θα βρίσκεται στον αέρα από την 1η Νοεμβρίου.

Όπως και οι υπάρχοντες κολοσσοί του χώρου, η πλατφόρμα θα εστιάσει την παραγωγή της σε νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της με μόλις 4.99 δολάρια το μήνα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Κουκ, για όσους προβούν στην αγορά νέων συσκευών της Apple, η υπηρεσία θα έρχεται ως δώρο, όντας τελείως δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Στο μεταξύ, οι τριγμοί στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας δεν άργησαν να γίνουν αισθητοί, με τις μετοχές της Netflix και της Disney να σημειώνουν πτώση της τάξεως του 3 και 2% αντίστοιχα, την ίδια κιόλας ημέρα της «επίμαχης» ανακοίνωσης. Περίπου είκοσι μέρες νωρίτερα, η Disney είχε ανακοινώσει τη δικιά της είσοδο στον χώρο, με την παρουσίαση της πλατφόρμας Disney+ στην εκδήλωση D23 στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας.

Το μεγάλο «ατού» του Apple TV+, το οποίο θα το καταστήσει εξαιρετικά ανταγωνιστικό απέναντι στις υπάρχουσες πλατφόρμες, είναι η εξαιρετικά χαμηλή του τιμή, η οποία είναι κατά πολύ μικρότερη του πιο δημοφιλούς πακέτου του Netflix (12.99 δολάρια το μήνα) και πιο μικρή ακόμη και από την εξίσου χαμηλή τιμή που ανακοίνωσε η Disney για το Disney+ (6.99 δολάρια το μήνα). Με λίγα λόγια, θα πρόκειται για τη φθηνότερη διαθέσιμη πλατφόρμα streaming στην αγορά, με την Apple να μοιάζει να επιδιώκει να κυριαρχήσει μακροπρόθεσμα και σε αυτό τον χώρο της τεχνολογίας. Μάλιστα, το σενάριο αυτό μοιάζει πιθανό και σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν ότι το Apple TV+ θα μπορούσε να ξεπεράσει τα επόμενα πέντε χρόνια ακόμη και τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr