Γιατί ο Drogon έκαψε τον «Iron Throne» στο φινάλε του GoT;

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για το τέλος της σειράς.

Γιατί ο Drogon έκαψε τον «Iron Throne» στο φινάλε του GoT;

Το φινάλε του Game of Thrones έφερε αμφιλεγόμενες σκέψεις στους φαν με μερικούς να μην έχουν ικανοποιηθεί με το τελικό αποτέλεσμα.

Αν αποστασιοποιηθούμε όμως από τα νεύρα και την απογοήτευση του τότε θα δούμε τη συνολική εικόνα, πως ναι ρε φίλε το GoT του HBO είναι από τις καλύτερες σειρές - μην πούμε η καλύτερη - όλων των εποχών.

Και η συγκεκριμένη σκηνή - κάποιοι την είχανε προβλέψει - όπου ο Jon σκοτώνει την Khaleesi, ήταν μεγάλο σοκ. Μικρή αλλά παθιασμένη η σχέση των δύο χαρακτήρων, με μια εξέλιξη που θυμίζει δράμα εποχής, έδωσε στον αγαπημένο δράκο της Emilia Clarke, την ευκαιρία να γίνει «ήρωας» και να κλέψει την παράσταση.

Και ενώ τρελαθήκαμε όλοι με τα ειδικά εφέ που δείχνουν την οργή του Drogon που σκότωσαν τη «μητέρα» του και μείναμε άναυδοι που έκανε λιώμα με τη φωτιά του τον «iron throne», νομίζοντας ότι αυτή ήταν η εκδίκηση του, έρχεται το σενάριο του επεισοδίου να μας τα ανατρέψει όλα!

Λόγω της υποψηφιότητας για βραβείο Emmy, των David Benioff και DB Weiss, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει με το σενάριο της σειράς, ανέβηκαν τα κείμενα του επεισοδίου στην ιστοσελίδα των Emmy και αυτά που γράφει για την εν λόγω σκηνή απλά μας ξενέρωσαν...

Οι οδηγίες σκηνοθεσίας το λένε ξεκάθαρα ο χαμός που κάνει ο δράκος δεν είναι για τον Snow αλλά γενικά για τον κόσμο. Ο στόχος της οργής του δεν είναι φυσικά ούτε ο «iron throne» το κάψιμο του οποίου ήταν τελικά τυχαίο αφού στο σενάριο αναφέρεται ως κάτι χαζό που απλά παρευρίσκεται στη σκηνή και πέφτει άσκοπα και άδικα «θύμα» της πυρκαγιάς.