Πώς το Netflix διαλέγει πριν από σένα τις ταινίες που θα δεις

Η πλατφόρμα του Netflix προσφέρει στους χρήστες της μια τεράστια συλλογή από ταινίες και σειρές που μπορούν να παρακολουθήσουν.

Πώς το Netflix διαλέγει πριν από σένα τις ταινίες που θα δεις

Στην αρχική οθόνη των χρηστών εμφανίζεται μόνο ένας περιορισμένος αριθμός σειρών και ταινιών, οι οποίες έχουν επιλεχθεί από τη δημοφιλή πλατφόρμα ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι τίτλοι που μας προτείνει το Netflix βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: α. τα δεδομένα που συλλέγει η πλατφόρμα από τους χρήστες της, β. τη μηχανική μάθηση γ. και τη χρήση αλγορίθμων.

Πιο συγκεκριμένα, το Netflix προτείνει σειρές και ταινίες στους χρήστες του λαμβάνοντας αρχικά υπ’ όψιν το περιεχόμενο που έχουν ήδη παρακολουθήσει και τη βαθμολογία τους σε αυτό, όπως και τους τίτλους που έχουν αναζητήσει στην πλατφόρμα.

Στη συνέχεια, συλλέγει δεδομένα από χρήστες με παρόμοιες προτιμήσεις με αυτές του εκάστοτε χρήστη και με τη χρήση αλγορίθμων εντοπίζει σειρές και ταινίες που να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά του. Προκειμένου να καταστεί ευκολότερη αυτή η διαδικασία, μόλις ο χρήστης δημιουργεί ένα νέο λογαριασμό στην πλατφόρμα του ζητείται να επιλέξει ορισμένες σειρές και ταινίες που του αρέσουν.


Επιπλέον, το Netflix συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες παρακολούθησης των χρηστών του, όπως για παράδειγμα ποιες ώρες τις ημέρας παρακολουθούν σειρές και ταινίες, τι είδους συσκευές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αλλά και το πόσο χρόνο αφιερώνουν στην παρακολούθηση συγκεκριμένου περιεχομένου.

Πηγή: parallaximag