Εκλογές 2019: Ο απόλυτος τηλεοπτικός οδηγός - Τι θα δείτε, πού και πότε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις από τώρα έως το τελικό αποτέλεσμα.

Εκλογές 2019: Ο απόλυτος τηλεοπτικός οδηγός - Τι θα δείτε, πού και πότε

Εκλογές 2019 και η δεύτερη Κυριακή έχει κι αυτή ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φυσικά, τηλεοπτικά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε όσα έχουν ετοιμάσει τα κανάλια. Ας ρίξουμε μια ματιά σύμφωνα με την ενημέρωση των καναλιών.

Πού ψηφίζω 2019 - Αυτή είναι η Online εφαρμογή του ΥΠΕΣ για τις εκλογές

ΕΡΤ

Με συνεχή ροή ενημέρωσης από νωρίς το πρωί έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ΕΡΤ1 θα καλύψει τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα προσαρμοστούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων των υποψηφίων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από ζωντανές συνδέσεις με το δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ σε όλη την Περιφέρεια.

Η εκλογική βραδιά, την οποία παρουσιάζει και συντονίζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου, ξεκινά στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Στο στούντιο, ο καθηγητής – εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, ο πολιτικός αναλυτής, καθηγητής Γεράσιμος Μοσχονάς, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας και της αγοράς, σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα στις επαναληπτικές Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές

Alpha

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, με στόχο την έγκυρη και άμεση ενημέρωση των πολιτών, ο Alpha θα είναι παρών και στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 2 Ιουνίου, για τον Β’ γύρο των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών.

Από τις 17:50, ο Αντώνης Σρόιτερ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την εκλογική μάχη καθώς και τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ο Alpha, απευθείας από τα επιτελεία των μονομάχων, θα μεταφέρει εκτιμήσεις και στοιχεία της καταμέτρησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Αντώνης Σρόιτερ και όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του Alpha θα παρουσιάζουν έγκαιρα τα αποτελέσματα της κάλπης, τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Επίσης, μέσα από συνεχείς συνδέσεις με τα κέντρα των αποφάσεων, θα φέρουν στο προσκήνιο τα επόμενα βήματα των κομμάτων που θα οδηγήσουν προς τις εθνικές εκλογές.
Πολιτικοί και πρόσωπα που έχουν σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση της προεκλογικής μάχης θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα αποκαλύψουν τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους, στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha.

Εκλογές 2019: Χωρίς διόδια. Πού και πότε είναι ελεύθερη η διέλευση, για ποιους ισχύει και αύριο

OPEN

#OPENekloges και αυτή την Κυριακή 2 Ιουνίου με ενημέρωση λεπτό προς λεπτό, μέχρι τα τελικά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών, από τις 5.30 το πρωί.

Σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του OPEN καλύπτει τον παλμό της ημέρας και τις εξελίξεις στα πολυαναμενόμενα εκλογικά «ντέρμπι» από τις 05.30 το πρωί, με ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις με τα σημεία των εξελίξεων και αποστολές σε πόλεις και περιφέρειες.

Καλεσμένοι στο στούντιο του OPEN πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές και προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, μιλούν για το όραμα και τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

5.30-10.00: «Εκλογές 2019: Τώρα Ό,τι συμβαίνει» -με τη Φαίη Μαυραγάνη
10.00-12.00: «Η Ώρα της κάλπης» -με τους Αμαλία Κάτζου-Βαγγέλη Γιακουμή
12.00-14.00: «Η Ώρα της κάλπης» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο- Γιάννη Σαραντάκο
14.00-15.00: Δελτίο ειδήσεων με τη Λίνα Δρούγκα

Στις 18.00 τη σκυτάλη παίρνει η Έλλη Στάη με την εκπομπή «Η Ώρα Της Απόφασης».

Η αντίστροφη μέτρηση για τα τελικά αποτελέσματα ξεκινά, με την αγωνία να κορυφώνεται.

Εκλογές 2019: Οι αναμετρήσεις της δεύτερης Κυριακής σε Δήμους και Περιφέρειες

ΣΚΑΪ

Ο Σκάι ήταν ο νικητής της πρώτης Κυριακής όσον αφορά την τηλεθέαση. Σήμερα από τις 6 το πρωί όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ θα καλύπτει την εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη τη χώρα για τον Β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στον εκλογικό μαραθώνιο τη σκυτάλη πήρε πρώτος ο Γιώργος Αυτιάς από τις 6 έως τις 9 το πρωί. Ακολούθησαν 09:00 με 11:00 ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου, 11:00 με 13:00 ο Τάκης Χατζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης, 13:00 με 14:00 ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος.

Στις 14.00 αναλυτικό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου.

Η Σία Κοσιώνη στις 18:00 δίνει το σήμα εκκίνησης της εκλογικής βραδιάς. Μαζί της, ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Βασίλης Χιώτης, ο Τάκης Χατζής, ο Παντελής Καψής, ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Νίκος Φιλιππίδης και η Ιωάννα Μάνδρου.

Με συνεχείς συνδέσεις και ανταποκρίσεις από τις Περιφέρειες και τους Δήμους που η εκλογή κρίνεται στον δεύτερο γύρο, ο ΣΚΑΪ θα καταγράφει όλες τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, ο ΣΚΑΪ θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλο το παρασκήνιο από τα επιτελεία των μονομάχων και τα εκλογικά τους κέντρα.

Στο στούντιο και ο Γενικός Διευθυντής της Pulse RC, Γιώργος Αράπογλου, για την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

ΑΝΤ1

Εκλογές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει προαναγγείλει ο ΑΝΤ1 με το ακόλουθο βίντεο:

ONE CHANNEL

Εκλογικό και το One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του One Channel, με τη βοήθεια σχολιαστών από τις εφημερίδες «ΝΕΑ», «ΒΗΜΑ» και από το in.gr, θα βρίσκεται στις επάλξεις των πολιτικών γεγονότων.

Παράλληλα, πλήθος καλεσμένων από όλο το πολιτικό φάσμα θα αναλύσει τα αποτελέσματα και θα δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ρεπόρτερ του καναλιού θα βρίσκονται στα επιτελεία των κομμάτων και των υποψηφίων, θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν έγκυρα και έγκαιρα όλες τις εξελίξεις γύρω από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Με ζωντανές συνδέσεις και με την πιο εντυπωσιακή τεχνολογία απεικόνισης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα δίνουν στους τηλεθεατές την πιο σφαιρική ενημέρωση.

Η αυλαία του ενημερωτικού προγράμματος του One Channel άνοιξε στις 08.00 με τους Νικήτα Κορωνάκη, Μαρία Κατσή και Ολίνα Τσαουσέλου, που θα μεταδίδουν μέχρι τις 12.00, τις πρώτες ώρες από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρουν στις 12.00 η Στέλλα Παπαμιχαήλ και η Ελένη Στεργίου που θα καταγράψουν λεπτό προς λεπτό την εκλογική διαδικασία.

Από τις 15.30 έως τις 18.30, ο Θανάσης Φουσκίδης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος θα βρίσκονται στο στούντιο του One Channel και με συνεχείς συνδέσεις και αναλύσεις θα δώσουν το κλίμα, λίγο προτού κλείσουν οι κάλπες.

Στις 18.30 στο One Channel ο Γιώργος Παπαχρήστος με τον Δημήτρη Μανιάτη, και την Τζίνα Μοσχολιού θα καταγράψουν τις πρώτες αντιδράσεις από τα αποτελέσματα της κάλπης.

Στις 22.00 οι Δημήτρης Μανιάτης, Τζίνα Μοσχολιού και Γιάννης Μούτσος θα αναλύσουν τις εξελίξεις με βάση πλέον τους νικητές του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Στο στούντιο θα βρεθεί πλήθος σχολιαστών και καλεσμένων: Ο διευθυντής του «Βήματος», Αντώνης Καρακούσης, ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», Γιώργος Μαντέλας, οι αρθρογράφοι και σχολιαστές των μέσων του ομίλου Alter Ego, Γιάννης Πρετεντέρης, Διονύσης Νασόπουλος, Βασίλης Κανέλλης, Αρης Ραβανός, Δημήτρης Χόνδρος, Ζώης Τσώλης, Αγγελος Κωβαίος, Δήμητρα Κρουστάλλη, Μιχάλης Μητσός, Περικλής Δημητρολόπουλος, Ελένη Βουλτσίδου, Χρήστος Κολώνας, Αγγελος Αθανασόπουλος, Μάκης Πολίτης, Μαρία Βουργάνα, Παναγιώτης Σωτήρης, Έλενα Λάσκαρη και πολλοί άλλοι.

Kontra Channel

Εκλογική βραδιά και στο Kontra Channel από τις 7 το απόγευμα.

Καλεσμένοι θα βρίσκονται στο στούντιο από όλα τα κόμματα, τις περιφέρειες και τους Δήμους ανώ θα γίνονται ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των υποψηφίων.

Από τις 7 το απόγευμα η Αναστασία Γιάμαλη και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι παρουσιαστές και σχολιαστές του Kontra Channel:

Μάκης Κουρής, Τάκης Σπηλιόπουλος, Γιώργος Σιαδήμας, Φοίβος Κλαυδιανός, Κώστας Πουλακίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης, Κωνσταντίνος Μαραβελίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Το Kontra Channel, στις 7, σε συνεργασία με την Singular Logic, θα δώσει το πρώτο αποτέλεσμα και λίγο αργότερα την πρώτη ασφαλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, σε Περιφέρειες και Δήμους.