Game of thrones: Το τέλος που τους άξιζε...

Ενα κείμενο για όσους απαιτούν να γυριστεί ξανά ο όγδοος κύκλος του Game of Thrones. 

Game of thrones: Το τέλος που τους άξιζε...

Δεν ήταν το καλύτερο τέλος, γκρέμισαν τη Ντενέρις σε μια σεζόν, ενώ επί επτά έχτιζαν το μύθο της απελευθερώτριας και άλλα τέτοια... γραφικά μπαίνουν στο μπλέντερ και καταρρίπτονται.

Να ξεκινήσουμε από τη Ντενέρις λοιπόν. Που μέσα σε δύο επεισόδια μετατράπηκε σε mad queen κι έκανε στάχτη όλο το Kings Landing. Καθόλου παράξενο. Αρκεί να γυρίσει κάποιος στο 4ο επεισόδιο και την εκτέλεση της Μισάντρεϊ. Ποια ήταν τα τελευταία της λόγια θυμάστε; «Ντρακάρις» είπε το κορίτσι πριν της πάρει το «βουνό» το κεφάλι. Η ίδια στην προηγούμενη σκηνή είχε ακούσει την Σέρσι να δίνει εντολή να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Kings Landing προκειμένου αν χαθεί η μάχη η Καλίσι να έχει κατακάψει τους πολίτες.

Άκουσε το σχέδιο και με βαριά καρδιά είπε στη βασίλισσά της να διαπράξει το ολοκαύτωμα. Στον πόλεμο, βλέπετε λένε ότι επιτρέπονται τα πάντα. Όμως οι εγκληματίες πολέμου, στο τέλος πληρώνουν για τις πράξεις τους και δυστυχώς μέσα στην οργή της για το χαμό της αγαπημένης της συμβούλου και την ερωτική της απογοήτευσης, η Ντενέρις έγινε τέτοια. Οπότε, το να την καρφώσει ο Σνόου στην καρδιά, ήταν μια λογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Θυμηθείτε ότι λίγο νωρίτερα η ίδια καλούσε τους Άσπιλούς και τους Ντοθράκι να συνεχίσουν να πολεμούν για εκείνη. Ανέφερε μάλιστα και τη λέξη που δεν έπρεπε: «Γουίντερφελ». Δεν υπήρχε περίπτωση ο Τζον να δει ποτέ τον τόπο του να φλέγεται και τις αδερφές του να γίνονται στάχτη. Οπότε μια χαρά της ξηγήθηκε της βασίλισσας που πήγε να βάλει «μπόμπα» σε όποιον αντιστέκεται.

Από εκεί και πέρα, πρέπει κανείς να δει ξανά το 4ο επεισόδιο με τίτλο «The Last of the Starks». Νομίζω εκεί δίνεται το στίγμα για την πορεία του σίριαλ. Τα τέσσερα αδέρφια μαζεύονται και συζητούν τις εξελίξεις, ο Σνόου αποκαλύπτει το μυστικό και η Σάνσα με τη σειρά της το διαδίδει. Πέρασε πολλά κατά τις 8 σεζόν που προβαλλόταν το σίριαλ η Σάνσα η οποία πονηρεύτηκε αρκετά κατά τη διάρκεια του σόου και στο τέλος έφτασε να φορέσει τα γυαλιά σε όλους. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε προκειμένου να «φάει» την Ντενέρις και να γίνει βασίλισσα του βορρά είναι μνημειώδης, δείγμα της αποφασιστικότητάς της να μην αφήσει τον βορρά να γίνει έρμαιο της Καλίσι.

Από εκεί και πέρα, οι Σταρκς που ήταν και η πιο νορμάλ οικογένεια βγήκε θριαμβεύτρια, πράγμα που ήταν αναμενόμενο. Ο Τζον Σνόου γύρισε εκεί που ανήκει, στον βαθύ βορρά μαζί με τους ελεύθερους, ο Μπραν έγινε ο πρώτος άνδρας των έξι βασιλειών καθώς ο Βορράς παρέμεινε ανεξάρτητος, η Άρια η οποία είναι και η απόλυτη ηρωίδα της σειράς μετά τη δολοφονία του Night King πήγε για άλλες περιπέτειες.

Ο Τίριον, ο μοναδικός Λάνιστερ που επέζησε έγινε το χέρι του Μπραν προκειμένου να «διορθώσει» όλα τα λάθη που έκανε κατά τις 8 σεζόν -και δεν ήταν και λίγα- ενώ ο Ντρόγκον επέδειξε τη μεγαλύτερη σοφία από όλους. Τη στιγμή που είδε την Καλίσι νεκρή, έστειλε μήνυμα ότι ο σιδερένιος θρόνος ήταν ουσιαστικά η αιτία του κακού και το διόρθωσε καίγοντάς τον. Εκπληκτική σκηνή, ίσως το highlight του τελευταίου επεισοδίου.

Εν ολίγοις, είναι στενάχωρο να απομυθοποιούνται τόσο γρήγορα χαρακτήρες που έχουν αγαπηθεί. Όμως η δύναμη της εξουσίας μπορεί να διαβρώσει ακόμα και τον πιο «κρυστάλλινο» χαρακτήρα και στην περίπτωση της Ντάνι αυτό συνέβη.

Διαφωνούμε λοιπόν κάθετα με όσους θέλουν επανάληψη με άλλους όρους. Όπως και να έχει οι σεναριογράφοι αυτό αποφάσισαν, αυτός μας σερβίρισαν. Κι αν κρίνουμε από τα νούμερα που έκανε η σειρά, είχαν επιτυχία...