Game of Thrones: Όλα όσα είδαμε στο φινάλε της σειράς

Το Game of Thrones ολοκληρώθηκε με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα για τους φανατικούς της σειράς. 

Game of Thrones: Όλα όσα είδαμε στο φινάλε της σειράς

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΠΟΪΛΕΡ

Game of Thrones ήταν και πάει... Το πολυαναμενόμενο φινάλε της σειράς που καθήλωσε το κοινό από το 2011, όταν και ξεκίνησε να προβάλλεται στις οθόνες μας ολοκληρώθηκε.

Το Κινγκς Λάντινγκ έγινε πιο δημοκρατικό. Για πρώτη φορά εξέλεξε βασιλιά, με τον Μπραν να παίρνει τελικά το στέμμα, αλλά να μην κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο τον οποίο έλιωσε με τη φωτιά του ο Ντρόγκον.

Ήταν τέτοια η οργή του δράκου όταν είδε τον Τζον Σνόου που τελικά είναι Ταργκάριεν που ισοπέδωσε ότι υπήρχε στο δωμάτιο που φιλοξενούσε τον θρόνο με τα χίλια σπαθιά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Στο προτελευταίο επεισόδιο παρακολουθήσαμε την Ντενέρις να μετατρέπεται σε ένα «τέρας» που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά του. Άπαντες συμφώνησαν ότι η βασίλισσα είχε τρελαθεί. Το μακελειό που είδαμε στο φλεγόμενο Κινγκς Λάντινγκ είχε χαλάσει την εικόνα της δίκαιης βασίλισσας, της απελευθερώτριας των σκλάβων.

Πλέον και οι πιο κοντινοί της άνθρωποι είχαν καταλάβει ότι η εξουσία της είχε γυρίσει το μυαλό. Ο μοναδικός που φάνηκε να μην αγχώνεται από αυτή την εξέλιξη ήταν ο Γκριζοσκώληκας ο οποίος είχε ως κίνητρο την εκδίκηση. Θολωμένος κι αυτός, ξεπάστρεψε κόσμο και κοσμάκη στο προτελευταίο επεισόδιο και στο φινάλε ήταν ο μοναδικός που παρέμεινε πιστός στην Καλίσι.

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον προβληματισμό του Τύριον που μπαίνει στα συντρίμμια του Κινγκς Λάντινγκ. Κόσμος που μισοκαίγεται ακόμα τρέχει στα στενά, οι στρατιώτες κοιτάζονται με απορία για αυτό που είχαν παρακολουθήσει λίγες ώρες πριν.

Σε δύο επεισόδιο οι σεναριογράφοι «ξέπλυναν» τη δίκαιη Ντενέρις, την μετέτρεψαν σε ένα αδυσώπητο κτήνος που δεν δείχνει έλεος σε κανέναν και έπειτα την «έφαγαν» με συνοπτικές διαδικασίες.

Η Ντενέρις ζήτησε από τον στρατό της να μην εγκαταλείψει τα όπλα παρά το γεγονός ότι όλοι οι αντίπαλοί της είχαν ηττηθεί. Είπε και τη μαγική λέξη «Γουίντερφελ» και κάπου εκεί ο Τζον Σνόου θορυβήθηκε ιδιαίτερα.

Την ώρα που η ξανθιά βασίλισσα ζητούσε από τον στρατό της να την ακολουθήσει σε νέες μάχες, ο τελευταίος των Λάνιστερ, ο Τίριον πάει με περίσσιο θράσος και πετάει την καρφίτσα του «χεριού» της βασίλισσας μπροστά της.

«Με πρόδωσες ξανά» του είπε η Ντάνι, «έκαψες όλο το Κινγκς Λάντινγκ και σκότωσες τόσο άμαχο πληθυσμό» της απάντησε ο Τίριον με το ξενέρωμα να διαγράφεται σε όλο του το πρόσωπο.

Φυσικά τον φυλάκισε και τον καταδίκασε σε θάνατο. Ο Τίριον περίμενε καρτερικά την ώρα που θα εμφανιζόταν η Ντενέρις με τον Ντρόγκον μπροστά του και θα έδινε την εντολή «Ντρακάρις» προκειμένου ο νάνος της σειράς να γίνει στάχτη.

Όμως μια επίσκεψη του Τζον άλλαξε τα δεδομένα. Ο Τίριον τον έπεισε ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει τον κόσμο από τη μανία της βασίλισσας και ο Τζον μπροστά στην πιθανότητα να δει τις αδερφές του, Σάνσα και Άρια να πεθαίνουν αφού δεν επρόκειτο ποτέ να υποταχθούν, αποφάσισε να κάνει το έγκλημα.

Της έδωσε το φιλί του Ιούδα και της κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά, κλείνοντάς της τα μάτια για πάντα. Ο Ντρόγκον εμφανίστηκε μετά, έκαψε τα πάντα όχι όμως και τον Τζον, επιβεβαιώνοντας ότι ο Σνόου τελικά είναι Ταργκάριεν.

Συγκλονιστική η στιγμή που λιώνει ο σιδερένιος θρόνος από τις φλόγες του δράκου, ακόμα συγκλονιστικότερη εκείνη που παίρνει το πτώμα της Ντενέρις και πετάνε για το άγνωστο.

Η εξέλιξη αυτή χαρίζει τη ζωή στον Τίριον και οι Άσπιλοι φυλακίζουν τον Σνόου. Ακολουθεί Συμβούλιο με όσους απέμειναν ζωντανοί. Οι Άρχοντες για πρώτη φορά αποφασίζουν να εκλέξουν βασιλιά. Μετά από μια ομιλία του Τίριον, ο Μπραν Σταρκ παίρνει το στέμμα και τον κάνει «χέρι» του.

Συμφωνούν όλοι το «κοράκι με τα τρία μάτια» να αναλάβει τις τύχες του λαού, αφού η σοφία του μπορεί να τον βοηθήσει να είναι δίκαιος.

Η πλοκή προχωράει γρήγορα, οι Άσπιλοι αποφασίζουν να ελευθερώσουν τον Σνόου με την προϋπόθεση να πάει στη νυχτερινή φρουρά ξανά. Όπως και έγινε. Ο Τζον βρίσκει τα φιλαράκια του, τους άγριους και τραβάνε για τον βορρά. Η Σάνσα γίνεται βασίλισσα του Βορρά τονίζοντας ότι αυτός δεν θα υποταχθεί ποτέ σε κανέναν βασιλιά και η Άρια η οποία δεν σκότωσε κανέναν στα δύο τελευταία επεισόδια τραβάει για το Νότο.

Γενικά οι Σταρκς βγαίνουν οι κερδισμένοι της υπόθεσης, αφού αν και στις προηγούμενες σεζόν είχαν τις σημαντικότερες και σοκαριστικότερες απώλειες, στην τελευταία καταφέρνουν να πάρουν το πάνω χέρι και να κάνουν κουμάντο.

Γενικά ο τελευταίος κύκλος δεν ήταν τόσο απογοητευτικός όσο λέγεται. Υπήρξαν πολλές ανατροπές, οι χαρακτήρες άλλαξαν... χαρακτήρα και κάποιοι δικαιώθηκαν, την ώρα που άλλοι ξάφνιασαν με την στροφή που έκαναν...

Το Game of Thrones ήταν μια σειρά που βασιζόταν από τον πρώτο της κύκλο στην ανατροπή. Όπως ξεκίνησε, έτσι τελείωσε. Άπαντες συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Όμως, επιτέλους, ήρθε η ώρα για Δημοκρατία. Αυτό είναι και το σημαντικότερο, αφού κατά κάποιο τρόπο έγινε αυτό που ζητούσε από την αρχή η Καλίσι. Μόνο που η ίδια, δεν θα μπορούσε ποτέ να το διασφαλίσει...

Να ζήσουμε, να τη θυμόμαστε λοιπόν. Κι αυτή, αλλά και ολόκληρη τη σειρά που μας καθήλωσε για περίπου οκτώ χρόνια...